Президент закликав ООН ввести миротворчу місію на Донбас

Президент закликав ООН ввести миротворчу місію на Донбас
Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко заявив, що введення на Донбас багатонаціональної миротворчої операції під егідою ООН може стати найкращим рішенням для припинення страждань українського народу від російської агресії.
Як передає прес-служба глави держави, про це Порошенко сказав, виступаючи під час Заходу високого рівня щодо діяльності ООН з підтримання миру в рамках участі у 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.
"Я впевнений, що багатонаціональна миротворча операція під егідою ООН з єдиною чітко визначеною метою щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України може бути визначальним фактором припинення страждань українського народу. Ми вважаємо, що не існує кращого способу як розгортання такої операції з повноцінним мандатом ООН", - підкреслив Президент України.
Він додав, що це могло б змусити Росію добросовісно виконувати Мінські домовленості.
Як зауважив Порошенко, згідно з консервативною оцінкою ООН, кількість жертв конфлікту на Донбасі сягнула близько 35 тисяч, включаючи більше 10 тисяч загиблих та близько 25 тисяч поранених. Кількість внутрішньо переміщених осіб перевищила 1,5 мільйона.
Президент висловив вдячність Німеччині, Франції і США за мобілізацію міжнародної підтримки розміщення миротворців на окупованій території Донбасу, і наголосив, що Росія виступає проти цієї ініціативи.
"Причиною цього, серед іншого, є те, що Кремль боїться. Він боїться, що миротворці побачать російських військових та військову техніку на всій окупованій території. Вони також бояться втратити контроль над українсько-російською ділянкою кордону, який Кремль утримує для забезпечення постійної інфільтрації своїх військ на Донбас", - сказав Порошенко.
Глава української держави закликав ООН "надати сміливу відповідь цьому виклику", нагадавши про звернення України щодо розгортання операції з підтримання миру ООН на окупованій території Донбасу, яке досі не було задоволено. 
25 вересня Петро Порошенко прибув із робочим візитом у місто Нью-Йорк, де взяв участь у 73 сесії Генеральної асамблеї ООН.

Related

Події у світі 7197518945679196851

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item