США готують новий удар: як покарають Росію

США готують новий удар: як покарають Росію

США завдадуть чергового удару по Росії — глава Білого дому Дональд Трамп підписав новий пакет санкцій через втручання Москви у вибори. Такий крок президент зробив внаслідок появи інформації про можливий компроміс американського суду з опальним політтехнологом Полом Манафортом. Детальніше — у матеріалі.

Нові санкції за вибори

У середу, 12 вересня, Дональд Трамп підписав ще один пакет санкцій, що стосуються РФ. Фактичний привід — втручання в американські вибори, а також регулярні кібератаки.
У новому документі заявлені ті служби, які будуть відповідальні за виявлення фактів втручання у виборчий процес. Серед них — Офіс директора нацрозвідки, ЦРУ, Агентство національної безпеки та Міністерство внутрішньої безпеки.
"Втручання визначається як спроба зламу виборчої інфраструткури та ослаблення громадської думки за допомогою скоординованої інформаційної пропаганди та систематичних витоків", — зазначено у повідомленні.

Дивіться відео на тему

Американське видання The Economic Times цитує офіційного представника Ради нацбезпеки США Гаррета Маркіза, який підтвердив жорстку позицію Трампа щодо втручання у вибори.
"Президент Трамп прагне захищати вибори нашої країни від іноземного втручання і дає зрозуміти, що його адміністрація не терпітиме іноземного втручання у наші вибори з будь-якої держави або ворожої організації", - сказав Маркіз.
Варто зазначити, в американському Конгресі вже розглядається законопроект, який спрямований на тотальну боротьбу з можливою пропагандою. Він передбачає створення "санкційного координаційного офісу" для роботи з Євросоюзом щодо посилення обмежень проти РФ, а також впровадження "Національного об'єднаного центру для відповіді на гібридні загрози".
Його основне завдання - системна боротьба зі спробами впливу Росії.

Росія і зв'язок з Манафортом

Цікава деталь - пакет санкцій підписаний на тлі резонансної інформації, опублікованої західними ЗМІ. Стало відомо, що колишній глава виборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт може визнати провину, щоб не було другого судового процесу. Нагадаємо, зараз йому загрожує 10 років в'язниці за цілу низку фінансових махінацій.
До того ж історія спільної роботи з політтехнологом Манафортом є однією з ключових небезпек на внутрішньополітичній арені для Дональда Трампа. Скандальний консультант разом із партнером Річардом Гейтсом звинувачуються владою в порушеннях американських законів через роботу на уряд України, зокрема президента Віктора Януковича і Партії регіонів.
На думку спеціального прокурора Штатів Роберта Мюллера, в період з 2006 по 2015 роки вони провели повз податкові служби близько 75 мільйонів доларів. Політтехнологи в цей час працювали неофіційно, а більшу частину доходів виводили через офшорні компанії. А як відомо з юридичної практики США, несплата податків є серйозним злочином.
Пікантності цій ситуації додає і той факт, що в період з березня по серпень 2016 року Пол Манафорт очолював штаб на той момент кандидата у президенти Дональда Трампа. Останній всіляко заперечує будь-який зв'язок з російськими чиновниками.
Враховуючи не найкращу репутацію технолога, спецпрокурор Мюллер очолив розслідування можливих зв'язків президента і його команди з владою РФ. Наразі офіційно слідство не виявило конкретних фактів кооперації людей Трампа з Кремлем, але історія вже обростає різними чутками. Щоправда, за словами директора Центру "Нова Європа" Олени Гетьманчук, ймовірність прямої залежності справи Манафорта і санкцій проти РФ невелика.
"Не бачу зв'язку ніякого. Пов'язувати їх можна лише в контексті втручання Росії у виборчу кампанію загалом - це так, але саме вузького взаємозв'язку не бачу", - сказала міжнародник.

Дивіться відео на тему

Як вважає експерт Юлія Осмоловська, справу Манафорта, а також введення нових санкцій з боку США треба розглядати з різних позицій. Якщо раніше варіант імпічменту Дональда Трампа ще хоч якось обговорювалося, то після вироку екс-політтехнолога ситуація стабілізується.
За даної ситуації адміністрація Білого дому, швидше за все, піде на посилення тиску на РФ за допомогою економічних, інформаційних та політичних кроків.

"Якщо ми говоримо про те, які наступні кроки США - буде посилення санкцій. Причини, через які вони вводяться - діяльність РФ у Сирії, в Україні, втручання у вибори США у 2016 році, можливі спроби у 2018 році, отруєння у Солсбері. Можемо припустити, що санкції йтимуть у будь-якому випадку, бо причин дуже багато. дуже серйозним буде "листопадовий пакет", - сказала Осмоловська.

Related

Події у світі 7406132548931394770

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item