Білоруські "МАЗи" постачають терористам на Донбас: розкрили схему

Білоруські "МАЗи" постачають терористам на Донбас: розкрили схему
Білоруські журналісти схему постачання продукції з Мінського автозаводу до окупованого Донбасу.
Продукцію возять через посередників у російському місті Ростов-на-Дону, пише belsat.eu.
У матеріалі повідомляється про схему поставок складових частин МАЗу в окупований Торез, де з них збирають спецтехніку.
На виставці 23-24 серпня в окупованому Донецьку була продемонстрована продукція підприємств з Росії та Білорусі. У складі білоруської делегації був офіційний представник Нижегородської області в Білорусі Сергій Петров.
"Цілком ймовірно, що Петров - один з тих, хто координує неофіційні контакти між Білоруссю і ДНР в промисловій сфері", - пише видання.
Петров розповів, що схема постачання білоруських товарів важкої промисловості до ДНР сформувалася ще в 2016 році.
"Офіційної співпраці між МАЗом і ДНР немає. Хоча, звичайно, автомобілі МАЗ мають місце там бути. Завод в Мінську поставляє продукцію в московський Торговий дім "МАЗ", потім її купують компанії в Ростові, а звідти МАЗи потрапляють в Донецьк", - розповів він.
Петров зазначив, що нині в планах на базі шасі МАЗа виробляти сміттєвози на Торезському електротехнічному заводі. Ця схема вигідна з політичних міркувань.
"В силу політичних обставин, білоруські підприємства не можуть безпосередньо торгувати з невизнаною республікою. У разі прямих поставок, Білорусь зіпсувала б відносини з Україною, а МАЗ потрапив би під санкції. Але приватний російський бізнес має таке право. Звичайно, МАЗ нічого не порушує, коли продає свої вироби, наприклад, в Ростов", - заявив чиновник.
За подібною схемою з Донбасом працює ще й Мінський тракторний завод і "Амкодор", каже Петров.
На Мінському автозаводі заявили, що нічого не знають про реалізацію продукції на окупованому Донбасі.
"Заступник комерційного директора з реалізації вантажної техніки МАЗ Сергій Захаревич, який курує поставки в Росію і Україну, у коментарі виданню заявив, що про донецький напрямок йому нічого не відомо і серед офіційних покупців Торезький завод не фігурує", - йдеться у матеріалі.
"Майже 700 тисяч людей працювали на підприємствах окупованої Донеччини. В Луганській області — до 300 тисяч", — каже директор Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу 44-річний Сергій ­Гармаш.26 грудня 2016 року ветерани АТО оголосили про блокаду торгівлі з окупованими територіями. Зупинили залізницю на окремих ділянках Донеччини. Також — рух вантажівок у бік Горлівки.

Related

Події в Україні 7235175545238946804

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item