Росія купує західних політиків

Михайло Басараб: прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан теж тісно співпрацює з Кремлем.
Михайло Басараб: прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан теж тісно співпрацює з Кремлем.
Москва свідомо провокує конфлікт Києва та Будапешта.
Про це сказав політолог Михайло Басараб.
"Цілком можливо, що влада Угорщини пішла на нього, виконуючи політичне замовлення Кремля. Росія системно впливає на європейські еліти. Купує західних політиків. Є багато підтверджень цьому. Наприклад, участь екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера у російських енергетичних проектах. Повідомляли, що кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен отримувала гроші з Москви. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан теж тісно співпрацює з Кремлем", - говорить експерт.
Угорщина має важливі спільні проекти з Москвою, пояснює він.
"Російські бізнесмени скуповують землі у Фінляндії біля Балтійського моря - для потреб армії РФ. Вони мають зв'язки з партією "Фідес" (компанія "Аірістон Хелмі" купує земельні ділянки біля місць, важливих із точки зору національної безпеки Фінляндії. Місцева поліція прийшла до висновку, що її власник - колишній співробітник ФСБ). Ця партія перемогла на виборах в Угорщині, нею керує Орбан. Будапешт критично потребує фінансової та технологічної підтримки", - розповідає Михайло Басараб.
На думку політолога, Угорщина вже вичерпала всі свої деструктивні дії щодо України.
"Вона не має значного впливу на Європейський союз і Північноатлантичний альянс. Істотно залежить від співпраці з цими організаціями. Жодного другого фронту та збройного протистояння між Україною та Угорщиною бути не може. Наші військові сили в рази більші. Ми можемо ще кілька разів почути провокативні заяви від угорської влади. Але це не матиме критичного значення для нашої співпраці з ЄС та НАТО", - додав він.
На Варшавській конференції Організації з безпеки і співробітництва в Європі 11 вересня росіяни поширювали буклети про порушення прав національних меншин в Україні. Брошури називалися "Угорська національна меншина в Україні. Зростання насильства націоналістів". Їх роздавали представники російського громадського руху "За демократію та права людини".

Related

Події у світі 7463396649207732927

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item