Ситник натякнув, що до його реклами в метро причетний нардеп з БПП

Ситник натякнув, що до його реклами в метро причетний нардеп з БПП
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник натякнув, що до реклами в столичному метрополітені з його зображенням причетний заступник голови депутатської фракції партії "БПП" народний депутат Сергій Березенко.
Про це Ситник заявив 3 жовтня під час засідання Комітету з питань запобігання і протидії корупції ВР.
За словами Ситника, причиною цього стала скерована до НАБУ підозра стосовно першого заступника голови СБУ Павла Демчини.
"Нещодавно, в рамках кримінального провадження за заявою журналіста Дмитра Гнапа, який видав переписку пана (депутата-втікача Олександра - ред.) Онищенка з окремими народними депутатами. В рамках цього провадження були викликані на допит деякі депутати, в тому числі нардеп Березенко, який відповідає за зовнішню рекламу. Мабуть, я єдиний чиновник, який був так прорекламований безкоштовно", - заявив Ситник.
Директор НАБУ додав, що вважає акції, які, за словами Ситника, організовував під відомством Павло Демчина, "надзвичайно брудними".
"Вважаю такі кроки Демчини надзвичайно брудними. Все ж таки захищатися потрібно в більш цивілізований спосіб, а не шляхом зібранням тітушок або людей, які навіть не знають, що таке НАБУ і чому вони там стоять", - сказав він.
За його словами, з людьми, які стояли під відомством, замовники цинічно розраховувалися на місці.
Ситник заявив, що причина навіть не у справі Демчини, а у справі міграційної служби. Зокрема, щодо видачі посвідок іноземним громадянам.
Так, рік тому операція зірвалася через розголошення в СБУ.
"Від НАБУ можу сказати, що поки я його очолюю, ці проплачені акції, ці зовнішні реклами, не будуть тормозом для розслідувань", - сказав він.
Як повідомлялося,  зранку 1 жовтня на сітілайтах столичного метрополітену розмістили зображення Ситника з написом: "Я викрию топ-корупціонерів".
Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що йому невідомо, хто розмістив рекламу і назвав її "типовою провокацією".  
У прес-службі відомства також заявили, що не знають замовника реклами.
Як повідомлялося, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення і зловживання службовим становищем очільника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Павла Демчини.
У травні 2018 року журналісти "Слідство.Інфо" опублікували повний архів переписки Онищенка з представниками оточення президента Петра Порошенка. Онищенко заявив, що не давав доступ журналістам-розслідувачам до своєї смс-переписки з нардепами з БПП.
14 вересня Березенко мав давати свідчення в НАБУ у справі "плівок Онищенка".
У вересні детективу НАБУ дали доступ до телефонних розмов та SMS Онищенка.
За 2 роки до цього в розпорядження "Української правди" потрапила переписка нібито нардепа від БПП Сергія Березенка з Олександром Онищенком щодо купівлі телеканалу "112".

Related

Політика 7639331351830506167

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item