Путін під час наради Ради безпеки РФ порушив питання автокефалії Української церкви

Путін під час наради Ради безпеки РФ порушив питання автокефалії Української церкви
Володимир Путін
У п'ятницю, 12 жовтня, президент Росії Володимир Путін провів нараду з постійними членами Ради безпеки РФ, на якій обговорювалися внутрішні справи Української православної церкви.
Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.
За його словами, Путін і члени Радбезу РФ обмінялися "думками про стан Російської православної церкви в Україні після відомого рішення Константинопольського патріархату".

Нагадаємо, що Синод Константинопольського патріархату скасував лист Синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновив канонічний статус предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. Це рішення відкрило шлях для надання Українській церкві Томосу про автокефалію, цей процес триває.
За словами глави УПЦ КП Філарета, Томос буде отримано після обрання предстоятеля патріархату на "об'єднавчому соборі", в якому візьмуть участь архієреї Київського патріархату, Української православної автокефальної церкви і Московського патріархату.
Представник УПЦ МП архієпископ Климент заявив, що єпархії Московського патріархату не мають наміру брати участь в об'єднанні українських церков.

Related

Події у світі 2662576385596834984

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item