В СБУ заявили про затримання шпигунів серед чиновників Запорізької області

В СБУ заявили про затримання шпигунів серед чиновників Запорізької області
СБУ викрила російських шпигунів в Запорізькій області

Служба безпеки встановила осіб з числа представників місцевих органів влади, які співпрацювали зі спецслужбами РФ.

СБУ заявила про викриття представників органів місцевого самоврядування в Запорізькій області, які з липня 2015 року по жовтень 2018 рік співпрацювали з російськими спецслужбами. Про це прес-служба відомства повідомила в п'ятницю, 12 жовтня.

Зазначається, що чиновники надавали представникам спецслужб РФ допомогу в проведенні підривної діяльності на території України.

"Це здійснювалося через підбір кандидатів і залучення проросійської агентури з числа жителів Запорізької області та інших регіонів України, сприяння в підготовці до проведення масових акцій протесту і масових заворушень, в тому числі шляхом підготовки, передачі розвідувальної інформації про суспільно-політичну та соціально-економічну обстановку в Запорізькій області", - наголосили в СБУ.

В ході досудового розслідування було встановлено, що підозрювані протягом трьох років постійно контактували з заступником начальника УСБУ в Дніпропетровській області.

Відомство проводить слідчі розшукові дії, в тому числі обшуки за місцем роботи та проживання підозрюваних.
Раніше в СБУ повідомили, що колишній заступник голови Вищого господарського суду України підозрюється у фінансуванні сепаратистів з "ЛНР" і "ДНР".

Related

Політика 2514299720492963744

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item