Росія хоче зберегти "народні республіки" - Волкер дав відверте інтерв`ю

Росія хоче зберегти "народні республіки" - Волкер дав відверте інтерв`ю

Росія хоче, щоб конфлікт на Донбасі тривав. Хоче там тримати свої сили і зберегти на місцях так звані народні республіки. Їх уряд РФ зможе використовувати, як щит для приховування безпосередньої участі Росії.
Таку заяву зробив спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер,передає Політіко.
У переписці з Сурковим Курт Волкер запропонував шлях, як миротворча сила може бути розміщена на Донбасі. У відповідь Сурков надіслав лише незгоди та не звернувся зі зворотними пропозиціями.
За словами Волкера, ідея введення миротворців на Донбас має повну підтримку зі сторони Німеччини, Франції, ЄС, НАТО, Канади, Швеції і України. Але Росія є єдиною країною, яка не змінила свою категоричну позицію та не готова погодитися.
США готові підтримати миротворчу місію на Донбасі під егідою ООН, яка створить безпеку на окупованих територіях та замінить російські війська, які зараз там є. Це дозволить виграти час для того, щоб Мінські угоди були впроваджені.
"Це саме те, чого, за її словами, бажає Росія. Тому, якщо нам вдасться втілити Мінські угоди, це буде шляхом для повернення врешті-решт території Україні" – каже Волкер.
Проте, з часу першочергового заклику у вересні минулого року щодо місії ООН з захисту від Росії не було жодної ідеї.
За словами Волкера, у Кремля є певні причини.
"В Кремлі хочуть зачекати, щоб побачити, що станеться на виборах в Україні. Думаю, що вони просто вирішили нічого в даний час не робити взагалі" – пояснює Волкер.
Найкращий спосіб для РФ допомогти людям на Донбасі, де триває війна, – це обрати мир в Україні. Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер у Twitter. Так він прокоментував заяву посольства США у зв'язку з загибеллю підлітків в окупованій Горлівці Донецької області

Related

Події в Україні 3638079830640345629

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item