"Завербований ГРУ військовий лікар". Розслідувачі встановили особу другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів

"Завербований ГРУ військовий лікар". Розслідувачі встановили особу другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів
Олександра Петрова насправді звати Олександр Мишкін
Справжнє ім'я Олександра Петрова, підозрюваного в отруєнні колишнього російського військового розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері, - Олександр Євгенович Мишкін, дізналися розслідувачі The Insider і Bellingcat.
За даними журналістів-розслідувачів, Олександр Мишкін є військовим лікарем і співробітником ГРУ.

Фото: The Insider


Як зазначає Bellingcat, Олександр Мішкін народився 13 липня 1979 року в селі Лойга в Архангельській області. Він закінчив престижну військово-медичну академію. Під час навчання Мишкін був завербований ГРУ, і до 2010 року переїхав до Москви, де отримав паспорт на нове ім'я - Олександр Петров.
Розслідувачі дізналися, що в період 2011-2018 рр. Олександр Мишкін дуже багато роз'їжджав під новим ім'ям. Зокрема, він кілька разів відвідував Україну і Придністров'я. Востаннє Петров-Мишкін був в Києві під час Майдану в грудні 2013 року.

4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок у британському Солсбері. Уряд Великої Британії заявив, що сім'ю Скрипалів було отруєно речовиною військового походження, яку було розроблено в Росії.
5 вересня поліція Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів. За даними британських правоохоронців, ними є співробітники російської військової розвідки Олександр Петров і Руслан Боширов.

Розслідувачі Bellingcat і The Insider дізналися, що за псевдонімом "Руслан Боширов" ховається полковник ГРУ і герой Росії Анатолій Володимирович Чепіга з Амурської області. Жителі села Березівка підтвердили, що "Руслан Боширов" схожий на їхнього колишнього односельчанина Анатолія Чепігу.
У Кремлі цю інформацію не підтверджують.

Related

Події у світі 3191363872932216725

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item