США запропонували фрегати для ВМС України - ЗМІ

США запропонували фрегати для ВМС України
Україна може розширити флот за рахунок старих американських фрегатів

Україна може отримати два американських фрегати типу Oliver Hazard Perry. Раніше США передали ВМС України два патрульних катери.

В рамках програми Надмірне майно США запропонували Україні фрегати типу Oliver Hazard Perry. Про це в четвер, 18 жовтня, повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на джерела.

За інформацією видання, керівництво США направило через військового аташе посольства лист на адресу Міноборони України про надання військово-технічної допомоги Військово-Морським силам ЗСУ.

"У числі запропонованого розглядається питання про отримання фрегатів типу Oliver Hazard Perry, які знаходяться в розпорядженні ВМС США і можуть бути передані в рамках програми Надмірне майно (Excess Defense Article)", - йдеться в повідомленні.
Видання зазначає, що зазначені кораблі можуть значно підвищити обороноздатність ЗСУ на Чорноморському та Азовському театрі військових дій.

За даними видання, фрегати типу Oliver Hazard Perry будувалися протягом 1975 - 2004 років. Всього було побудовано 71 фрегат на верфях у США, Іспанії, Австралії і Тайваню. Зараз, крім США, перебувають на озброєнні флотів Туреччини, Тайваню, Австралії, Іспанії та ін.

Розроблялися як ракетні фрегати, які озброювалися пусковими Mk 13 для зенітних керованих ракет SM-1MR і протикорабельними ракетами Harpoon. У зв'язку зі зняттям з озброєння США ракет SM-1 у 2003 році ці пускові були демонтовані на фрегати ВМФ США.

Також фрегати озброєні 76-мм артилерійською установкою OTO Melara, 20-мм зенітною артилерійською установкою Phalanx CIWS, двома торпедними апаратами Mark 32 ASW (по три пускові для торпед).

Нагадаємо, в кінці вересня США передали ВМС України два патрульних катери берегової охорони класу Island.

Related

Політика 51630771606990620

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item