Розслідувачі CIT виявили фото водійського посвідчення Чепіги-Боширова

Розслідувачі CIT виявили фото водійського посвідчення Чепіги-Боширова
Розслідувачів отримали нову фотографію Анатолія Чепіги
Міжнародна група розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) опублікувала отриману від анонімного джерела фотографію водійського посвідчення Анатолія Чепіги (він же "Руслан Боширов") - підозрюваного в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів офіцера ГРУ.
"Анонімне джерело поділилося з нами ймовірною фотографією водійських прав Анатолія Чепіги, підозрюваного в отруєнні Скрипалів", - йдеться в повідомленні CIT.
В організації уточнили, що вони не можуть підтвердити достовірність водійських прав. Але зазначили, що для посвідчення водія використана фотографія Чепіги, якої раніше не виявили в інтернеті. Це, за їхніми даними, побічно вказує на те, що надіслане від анонімного джерела фото, швидше за все, не підробка.
Нагадаємо, раніше міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat спільно з журналістами Радіо Свобода знайшли у відкритих джерелах фото Анатолія Чепіги на стенді Випускники - герої в музеї Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища.
За даними ЗМІ, що Чепіга отримав звання героя Росії за спецоперацію з анексії Криму. Зокрема, він на початку 2014 року разом зі своїм підрозділом спецназу прибув до резиденції Януковича - Межигір'я. З Києва Чепіга транспортував Януковича в Крим і в Росію.

4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок в британському Солсбері. Уряд Великої Британії заявив, що сім'ю Скрипалів було отруєно речовиною військового походження, яка була розроблена в Росії.
5 вересня поліція Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів. За даними британських правоохоронців, ними є співробітники російської військової розвідки Олександр Петров і Руслан Боширов.

Розслідувачі Bellingcat і The Insider дізналися, що за псевдонімом "Руслан Боширов" ховається полковник ГРУ і герой Росії Анатолій Володимирович Чепіга з Амурської області. Жителі села Березівка підтвердили, що "Руслан Боширов" схожий на їхнього колишнього односельчанина Анатолія Чепігу.
У Кремлі цю інформацію не підтверджують.

Related

Події у світі 2045301039839101851

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item