"Викручують руки, ноги і голову": Єльченко розповів, як Росія тисне на послів Африки в ООН

Єльченко розповів, як Росія тисне на послів Африки в ООН
Росія саботує резолюцію ООН щодо Криму шляхом тиску на країни Африки, заявив Єльченко
Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що Росія тисне на дипломатів країн Африки в ООН, щоб зірвати голосування за резолюцію про мілітаризацію Криму, яке заплановане на 17 грудня.
У коментарі Укрінформу Єльченко розповів, що ледь не кожен другий посол із африканських материкових і острівних країн відповідає на його звернення: "Нам викручують руки, ноги, голову - щоб ми лише не голосували за цю резолюцію".
"Схоже, Росія усвідомлює, що для них ця резолюція навіть більш небезпечна, ніж попередня про права людини у Криму", - пояснив дипломат.
Водночас він переконаний, що світова реакція на інцидент здивувала РФ і зламала її плани.
"Мабуть, росіяни нині розуміють, що після цього акту агресії, який вони вчинили і який називають "провокацією України", щось пішло не так. І саме тому ця резолюція нині їх так дратує", - додав Єльченко.
Резолюція про мілітаризацію Криму за авторством групи держав-членів ООН буде винесена на голосування Генасамблеї ООН 17 грудня.
5 грудня Україна провела у штаб-квартирі ООН засідання під головуванням заступника міністра закордонних справ Олени Зеркаль, під час якого детально поінформувала міжнародне співтовариство про виклики і загрози, які РФ створює у Чорному та Азовському морях.

Related

Події у світі 5948839233545114886

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item