У Росії банки почали готувати до відключення від Visa і MasterCard

У Росії банки почали готувати до відключення від Visa і MasterCard
Центробанк рекомендував невеликим банкам, що працюють з платіжними системами не безпосередньо, укласти договір з запасним банком-спонсором
Центробанк Російської Федерації (РФ) готує фінустанови до відключення від платіжних систем Visa і Mastercard через санкції.
Про це пише газета Ведомости.
Так, Центробанк рекомендував невеликим банкам, що працюють з платіжними системами не безпосередньо, укласти договір з запасним банком-спонсором для платіжних систем на випадок введення санкцій.
Такий договір повинен вступати в силу, коли виникає необхідність змінити банк-спонсор, йдеться в інформаційному листі Центробанку, на яке посилається видання. Зміна спонсора може статися через введення в відношенні такого банку санкцій і відключення від найбільших міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard.
У рекомендованому договорі має говоритися про тестовий обмін інформацією при інтеграції з новим спонсором, сказано у листі, а перелік заходів повинні розробити платіжні системи та рекомендувати їх банкам.
За даними газети, найбільші спонсори банків для участі в платіжних системах - РНКО Платіжний центр, Уралсиб, ВТБ, Росбанк і Промсвязьбанк. На базі останнього передбачається створити опорний банк для обслуговування державного оборонного замовлення і великих держконтратів.
Раніше президент Петро Порошенко заявляв, що Україна обговорює пакет "азовських санкцій" проти Росії через агресію в Керченській протоці.
Нагадаємо, що в листопаді США ввели нові санкції проти Росії через анексію Криму та агресію на Донбасі.

Related

Події у світі 6698992299387908247

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item