Полонених українських моряків у РФ можуть обміняти

Полонених українських моряків у РФ можуть обміняти

РФ може в 2019 році обміняти українських моряків, затриманих після російської агресії в Чорному морі, на росіян, які перебувають в ув'язненні в Україні.
"Зараз обміняти українських моряків неможливо. Треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін. Багато залежить від української сторони, - наскільки Київ буде готовий йти на конкретні домовленості", — повідомило російське високопоставлене дипломатичне джерело газеті "Известия".
Співрозмовники в українських урядових і парламентських колах заявили, що обмін, ймовірно, відбудеться після президентських виборів в країні.
25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.
Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх полонених моряків, після чого їх перевезли в Москву.
Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".
Координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив, що всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.
7 січня Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії про порушення прав затриманих українських моряків.

Related

Суспільство 1613256911989465792

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item