В ЄП підтримали згортання Північного потоку-2

В ЄП підтримали згортання Північного потоку-2
У Європарламенті підтримали доповідь "Про політичні відносини між Європейським Союзом і Росією"

У Європейському парламенті вважають, що газопровід може бути використаний як інструмент політичного тиску. Крім того, ЄП більше не розглядає РФ як стратегічного партнера.

Європарламент вважає за необхідне звернути проект будівництва газопроводу Північний потік - 2. Про це йдеться у схваленій у вівторок доповіді ЄП Про політичні відносини між Європейським Союзом і Росією. Трансляція засідань пленарної сесії ведеться зі Страсбурга на сайті організації.
"Європарламент підкреслює, що наразі Євросоюз є головним торговим партнером Росії і що ЄС збереже свою позицію в якості ключового економічного партнера в доступному для огляду майбутньому. Але в той же час він вказує на те, що газопровід Північний потік - 2підсилює залежність ЄС від поставок російського газу, що ставить під загрозу внутрішній ринок ЄС і не відповідає положенням енергетичної політики ЄС та її стратегічним інтересам - і тому повинен бути зупинений", - йдеться в тексті доповіді.
Також Європарламент "шкодує з приводу політики Росії, що виражається у використанні її енергетичних ресурсів в якості політичного інструменту для надання, підтримки і посилення свого політичного впливу і тиску на зону, яку РФ вважає своєю сферою впливу. А також для впливу на кінцевих споживачів".
При цьому в доповіді наголошується, що "ніякі нові проекти не повинні здійснюватися без попередньої юридичної оцінки їх правової відповідності із законодавством ЄС та узгодженим політичним пріоритетам".
У документі наголошується також, що Євросоюз "залишається прихильним завершення проекту створення Європейського енергетичного союзу і задачі забезпечення диверсифікації своїх енергоресурсів".
Також у тексті говориться, що "існує потреба у створенні більш надійної і більш стратегічної енергетичної інфраструктури в Євросоюзі, його державах-членах і в країнах Східного партнерства з тим, щоб підвищити їх стійкість до російських гібридних дій".
Європарламент "підтримує якнайшвидше завершення формування інтегрованого Європейського енергетичного союзу, який в майбутньому включатиме східних партнерів", вказується в документі.
Крім того, в прийнятій доповіді говориться, що Європарламент більше не розглядає Росію як стратегічного партнера.
Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що США готують санкції проти Північного потоку-2. У Кремлі загрози США назвали "рекетом" і заявили про спроби недобросовісної конкуренції.

Related

Події у світі 1028637518822114715

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item