Порошенко закликав прискорити прийняття закону про незаконне збагачення

Порошенко закликав прискорити прийняття закону про незаконне збагачення
Президент України Петро Порошенко

Глава держави запевнив, що незважаючи на рішення Конституційного суду, корупціонери не зможуть ухилитися від відповідальності.

 
Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду невідкладно прийняти нову редакцію статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення. Про це він написав у Twitter 7 березня.
 
Нагадаємо, відповідний законопроект був поданий до парламенту 28 лютого. Зараз його розглядає профільний комітет.
 
"Звертаюся до народних депутатів врахувати позицію президента щодо невідкладності розгляду нового законопроекту, який стосується покарання за незаконне збагачення. Ми повинні швидше "озброїти" правоохоронні органи, включаючи антикорупційні. Корупціонер повинен сидіти у в'язниці", - зазначив Порошенко.
 
Також в інтерв'ю українським телеканалам глава держави підкреслив, що корупціонери не зможуть ухилитися від відповідальності.
 
"Я хочу розчарувати чиновників, які думають, що внаслідок рішення Конституційного суду вони зможуть уникнути відповідальності. Цього не буде. Тому що скасована кримінальна відповідальність, але незаконне збагачення ніхто не відміняв", - заявив президент.
 
Порошенко зазначив, що вніс у Раду законопроект, який враховує коментарі Конституційного суду щодо презумпції невинуватості.
 
"Відповідальність за корупцію, в тому числі відповідальність за незаконне збагачення, буде, зокрема кримінальна відповідальність. Ніхто не уникне відповідальності. Хтось думає, що він утече через формулювання цієї статті - знайдуться інші статті, оскільки незаконне збагачення завжди пов'язане з іншими порушеннями закону", - зазначив глава держави.
 
Нагадаємо, 27 лютого КСУ опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення. Правозахисники зазначили, що рішення буде означати повну амністію для всіх посадових осіб із сумнівними доходами.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item