Питання єдиної валюти: Лукашенко звинуватив російські ЗМІ в поширенні фейків

Питання єдиної валюти: Лукашенко звинуватив російські ЗМІ в поширенні фейків
Олександр Лукашенко і Володимир Путін
Президент Білорусі Олександр Лукашенко побачив спроби російських ЗМІ зробити фейкові новини за допомогою вирваних з контексту висловлювань під час його недавньої зустрічі з громадськістю та журналістами.
Як приклад Лукашенко навів свої міркування щодо можливості запровадження єдиної з Росією валюти, що було подано як згоду Мінська на цей крок.
"Я просто, відповідаючи на запитання журналістів, розмірковував, що якщо таке питання постане, білоруси абсолютно не проти єдиного рубля. Але питання не в цьому. Питання, як будемо регулювати процеси на валютно-фінансових ринках, що за емісійний центр. Де він буде розташований, не так важливо. важливо, які він функції буде виконувати. Це були мої міркування", - цитує Лукашенка БЕЛТА. 
Президент Білорусі додав, що задля того, щоб погоджуватися на єдину валюту, треба щоб Мінську її запропонували.
"Якщо тобі запропонували єдиний рубль, тоді ти можеш або погоджуватися, або відкидати це. Ані мені, ані Білорусі цього ніхто не пропонував", - заявив Лукашенко.
1 березня президент Лукашенко заявив, що вважає за можливе створення єдиної валюти з РФ, яка має являти собою не російський, а "спільний рубль".
Російські ЗМІ інтерпретували слова Лукашенка як остаточну згоду на єдину з РФ валюту - це було б важливим етапом на шляху створення єдиної держави з Росією.
Наразі між РФ і Білоруссю існують значні розбіжності з приводу можливої спільної валюти. Раніше Мінськ наполягав на виплаті значної компенсації за відмову від  свого рубля, створенні нової єдиної валюти і збереженні за Мінськом права на емісію. Російська сторона побажання Мінська відкидала.

Related

Події у світі 8973038468452473749

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item