Луценко повідомив про неочікуваний поворот у справі Гандзюк

Луценко повідомив про неочікуваний поворот у справі Гандзюк

Генеральна прокуратура може перекваліфікувати справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні ТСК щодо цього вбивства та нападів на громадських активістів.
"На цей момент справа кваліфікується за статтею 115 "Умисне вбивство". Від висновків експертизи, яка завершиться днями, буде залежати правильність цієї кваліфікації. Якщо судово-медична експертиза підтвердить, що є зв'язок між хімічними опіками і настанням смерті, то це – 115-та. Якщо інакше, то допускаю, що буде змінена кваліфікація", - зазначив Луценко.
Одна з експертиз уже підтвердила зв'язок між нападом і смертю активістки. Від цих рішень буде залежати подальше оголошення фігурантів справи у міжнародний розшук, пояснив генпрокурор.
На активістку Катерину Гандзюк напали та облили кислотою 31 липня 2018-го. Отримала 40% опіків тіла, пережила 11 операцій. Боролася за життя 3 місяці, але 4 листопада у відділенні Київського опікового центру померла.
В організації її вбивства підозрюють очільника Херсонської обласної ради Владислава Мангера. За версією слідства, він замовив убивство через двох посередників — Олексія Левіна та Ігоря Павловського. Заплатив їм $5,6 тис. Останній знайшов організатора вбивства Сергія Торбіна. Мангеру загрожує 15 років в'язниці або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.
4 березня Апеляційний суд Києва не задовольнив скаргу прокуратури щодо продовження арешту Мангеру, дозволив зняти з чиновника електронний браслет і віддати закордонний паспорт. Його відсторонили від посади до 6 квітня.

Related

Суспільство 5077817433323984661

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item