На Майдані почалася акція протесту Нацкорпусу

На Майдані почалася акція протесту Нацкорпусу
У Києві розпочався протестний мітинг

У центрі Києві зібралися близько двох тисяч активістів, які протестують проти корупції в оборонній сфері.

 
На Майдані Незалежності в Києві після обіду в суботу, 23 березня, розпочалася акція протесту Національного корпусу. На площі перебувають близько двох тисяч осіб, повідомляють Українські Новини.
 
Правоохоронці перекрили рух на вулиці Хрещатик, де знаходиться сцена й основна частина активістів.






 
Учасники розмістили два плакати з написами "Свинарчуків Порошенка за ґрати" і "Поки Свинарчуки грабують, 7000 загинули, 30000 поранені" навпроти Монумента Незалежності.
 
У мітингу бере участь лідер Нацкорпусу, депутат Верховної Ради Андрій Білецький (позафракційний).
 
Учасники вимагають взяти під варту і заарештувати рахунки та майно колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського та учасників схеми розкрадань у дежконцерні Укроборонпром - Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівництва концерну.
 
Активісти також вимагають призначити всім винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні терміни позбавлення волі з конфіскацією майна, оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, які пов'язані з розкраданням і не відносяться до інформації з обмеженим доступом.
 
Крім того, учасники акції протесту виступають за щотижневий звіт генерального прокурора Юрія Луценка за цією справою.
 
Наразі акція проходить мирно.
 
Тим часом у поліції Києва повідомили, що за безпекою в центрі столиці сьогодні стежать близько 1,5 тисячі поліцейських. Також водіїв попередили про обмеження руху в центрі міста.

 
 
 
Нагадаємо, минулої суботи Нацкорпус також проводив мітинг на Майдані Незалежності в Києві. На акції були присутні кілька тисяч людей.

Related

Гаряча новина 4355404536562466088

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item