Які продукти треба їсти для здорових зубів

Які продукти треба їсти для здорових зубів

Неправильні продукти харчування можуть пошкодити наші зуби.

Натомість, якщо підбирати їх правильно, то здоров'я зубів стане міцнішим – пишуть "Економічні новини".
Список найбільш корисних продуктів для здоров'я порожнини рота.
Молочні продукти. Вони насичені кальцієм, а тому дуже корисні для кісток і зубів. Тому треба вживати більше молока, йогурту і сиру, щоб мати здорові і міцні зуби. Крім того, вони також містять фосфор і білки, які захищають зуби від карієсу.
Овочі. Такі овочі, як шпинат, селера і моркву, багаті волокнами. Вони мають абразивні властивості, тобто сприяють очищенню зубів від різного роду плям. Овочі стимулюють вироблення слини, яка нейтралізує шкідливі кислоти в порожнині рота і забезпечує кальцій і фосфати для повторної ремінералізації.
Фрукти. Багаті клітковиною фрукти, наприклад, яблука є чудовим джерелом вітамінів і мінералів. Крім того, фрукти мають натуральні очисні властивості. Зокрема , груша є постачальником кислоти, яка нейтралізує вплив на поверхню зубів.
Кунжутне насіння. Варто вживати кунжут у вигляді насіння або олії, бо цей продукт чудово позбавляє від бактеріального нальоту. Це дуже важливо для зміцнення здоров'я порожнини рота. Кунжут сприяє зникненню стрептококових бактерій з цього нальоту і з слини в роті.
Зелений чай. Завдяки високому вмісту антиоксидантів зелений чай вважається дуже корисним для порожнини рота. Він знижує кислотність слини і бактеріального нальоту, запобігає розвитку карієсу. У зеленого чаю є антибактеріальна дія, завдяки чому він запобігає хворобам ясен.
Травмувати травну систему можуть не тільки неякісні чи несвіжі продукти. Їй шкодить також і різка зміна раціону. Особливо, коли після посту люди накидаються на жирні продукти. Вони подразнюють слизову оболонку шлунка і він захищається діареєю.

Related

Здоров'я 4766914881443942828

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item