Способи застосування настоянки червоного перцю проти випадіння волосся

Здорові і красиві локони – гордість будь-якої жінки. Наші поради допоможуть вам знайти свій чудодійний засіб для їх прекрасного вигляду.

Способи застосування настоянки червоного перцю проти випадіння волосся
В середньому людина втрачає на добу від 60 до 120 волосин. І це — норма. Але трапляється, що ситуація ускладнюється, і тоді без допомоги не обійтися. У боротьбі за шикарну шевелюру в бій вступають всілякі засоби — як народні, так і аптечні.
Сьогодні ми розповімо про настоянку пекучого перцю і її чудодійну силу повертати локонам силу і блиск.
Не тільки приправа
Напевно, кожному з нас відомий червоний гіркий перець як пряність, яку використовують в кулінарії. Але є в нього й інша область застосування. Завдяки своєму складу і активній дії, цю спецію часто використовують у медицині і косметології.
Вона багата вітамінами і мінералами, і навіть аскорбінової кислоти в ній у декілька разів більше, ніж у лимоні.
А лікувальна дія зумовлена, в основному, наявністю в складі капсаїцину. Ця речовина сприяє припливу крові, тим самим допомагаючи активізувати в органах і тканинах процес регенерації. А також насичує фолікули поживними речовинами, які згодом потрапляють і на всю довжину волосся.
Цю корисну властивість свого часу помітили косметологи, почавши застосовувати пекучий перець для позбавлення від зайвих кілограмів і проявів целюліту, поліпшення стану шкіри, волосся і нігтів.
Якого ж ефекту можна досягти, застосовуючи настоянку на його основі? Вплив на шкіру голови веде до активного її розігрівання, а завдяки цьому можна вплинути на безліч процесів:
  • попередити появу передчасної сивини;
  • зменшити жирність біля коренів;
  • активізувати «сплячі» фолікули;
  • зміцнити локони;
  • нормалізувати роботу сальних залоз;
  • зменшити випадання.
Але важливо пам'ятати, що використовувати його слід з обережністю, щоб не отримати зворотний ефект. І ще одне уточнення — пекуча спеція — не панацея від випадіння, а лише спосіб припинити активний процес втрати волосся. А помітний результат буде не раніше, ніж через 3 місяці.
Як приготувати?
Крім такого корисного капсаїцину у складі червоної спеції є також жирні кислоти та ефірні олії. Саме ці компоненти запобігають появі опіку, адже сам по собі перець досить агресивний. А також сприяють додатковому зволоженню і живленню.
Але і це не всі бонуси. Ефірні олії допоможуть збільшити прикореневий об'єм, зменшити сухість кінчиків і їх посіченість.
Як же приготувати цю диво-настоянку? Для цього знадобиться:
  • перець — 100-150 г;
  • горілка або спирт 40% — 0,5 л.
Чілі подрібнити (можна в блендері) і змішати зі спиртом, після чого перелити отриману рідину в пляшку з темного скла, і відправити в темне місце на 1-2 тижні. Після закінчення часу рідину процідити.
У такому вигляді її можна застосовувати для волосся.
Варіанти використання
Настоянку можна використовувати в чистому вигляді, втираючи її регулярно в шкіру голови. А також додавати в олії і маски.
Олія
Хорошого результату можна досягти, змішуючи настоянку з оліями (кокосовою, касторовою або оливковою). Особливо цінною у цьому випадку є реп'яхова. За допомогою такої суміші можна повернути волоссю колишню густоту, а також значно поліпшити їх зовнішній вигляд.
Наносити засіб рекомендовано, відступивши 10 см від коріння по всій довжині.
Робити процедуру необхідно один раз в тиждень, попередньо розігріваючи склад на водяній бані. Так його компоненти швидше активізуються і «візьмуться за роботу».
Після нанесення пасма потрібно обернути поліетиленовою плівкою і замотати рушником. Тривалість сеансу — 30-50 хвилин.
Маски
Тепловий вплив позитивно впливає на фолікули, а значить, покращує зростання і зменшує випадання. Прості рецепти будуть доступні всім.
З цибулею
Вона показана при сильному випадінні. Регулярне застосування сповільнить цей процес, а в комплексі з лікуванням основної проблеми, незабаром допоможе і зовсім забути про втрату.
Для приготування потрібно з'єднати 1 ст. л. касторової олії з 1 ст. л. пекучого перцю, 1 ст. л. соку цибулі і 1 жовтком. Розмішати до однорідної консистенції і розподілити по довжині волосся, залишивши на 40 хвилин.
З алое
Відмінний засіб для жорстких локонів, блиску. Змішати 2 ст. л соку алое, 1 ч. л. спиртового розчину чілі і 1 жовток. Готовий склад нанести на всю довжину і залишити на півгодини, після чого змити теплою водою.
Дріжджова
Живлення — основна цінність цієї маски. Всього після кількох сеансів буде помітний результат — волосся стане більш блискучим і гладким.
20 г сухих дріжджів розчинити в теплій воді або молоці і залишити на півгодини. Після поділити суміш на дві рівні частини.
В одну влити 1,5 ст. л. настоянки чілі і розподілити по корінню, другу частину дріжджової суміші нанести на довжину.
Тримати маску необхідно протягом 40 хвилин.
Запобіжні заходи
Пекучий перець — серйозний подразник. Тому використовувати його слід з обережністю. Особливо в перший раз.
Перед проведенням процедури треба обов'язково провести тест на алергічну реакцію. Для цього кілька крапель засобу потрібно нанести на зап'ястя і почекати 10-15 хвилин.
Якщо після закінчення часу не з'явиться подразнення або свербіж, значить можна сміливо наносити і на локони.
У перший раз тривалість процедури повинна становити не більше 10-15 хвилин, щоб попередити появу опіку.
Печіння — невід'ємна частина процесу, це означає, що компоненти працюють. Але якщо воно стало занадто сильним і викликає дискомфортні відчуття, не варто терпіти, відразу змивайте склад теплою водою з шампунем.
Протипоказаннями до застосування:
  • алергічні реакції;
  • гіпертонія;
  • рани;
  • висока чутливість шкіри.
Здорові і красиві локони — гордість будь-якої жінки. Впевнені, що наші поради допоможуть вам знайти свій чудодійний засіб для їх прекрасного вигляду.
Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Related

Здоров'я 8117539793903252523

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item