Дебати Зеленського і Порошенка: де і коли дивитися

Дебати Зеленського і Порошенка: де і коли дивитися
Кандидати в президенти Володимир Зеленський і Петро Порошенко проведуть дебати перед другим туром виборів. 
НВ розповідає все, що про це відомо на даний момент.

Де і коли дивитися

НСК Олімпійський
Дата та час
Дебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським мають початися о 19:00 в п'ятницю, 19 квітня, на НСК Олімпійський. Трансляція, очевидно, буде на Facebook- сторінках кандидатів і низці телеканалів (останні поки не вказували час в анонсах).
Це попередні дані. Команди кандидатів з 3 квітня висували один одному різні умови їх проведення. Тому не виключено, що домовленість зірветься навіть в останній момент.
Згідно з угодою між командами Зеленського і Порошенка, а також керівництвом НСК Олімпійський, стадіон орендований на 15 годин - з 9:00 до 00:00.
Дебати будуть проходити на двох сценах по різні сторони стадіону.
Як потрапити на стадіон
Вхід на стадіон відкриють з 16:30. Пропускати будуть за списками й посвідченнями особи. 
Штаб Порошенка закликає заповнювати анкети.
"Якщо ви готові підтримати свого кандидата, то заповнюйте анкету, і вам подзвонить хтось із наших волонтерів. Анкета тут. Розглянемо. Допоможемо. До зустрічі!".
Для охочих підтримати Порошенка організовують безкоштовні автобуси з регіонів.
У свою чергу Зеленський заявив про старт поширення безкоштовних квитків на його дебати з Порошенком. Їх можна замовити на сайті debaty2019.org.ua.
У команді Зеленського заявили, що через велику кількість бажаючих стаються перебої в роботі квиткового сервісу - менш ніж за півдоби вже забронювали 12 тисяч місць.
Дата і час
Згідно з постановою ЦВК, дебати проводяться в останню п'ятницю перед днем повторного голосування з 20:00 до 21:00.  Але на прохання штабу Порошенка їх перенесли на годину пізніше. Відповідно теледебати заплановані на 19 квітня з 21:00 до 22:00.
Але чи відбудуться вони - невідомо. Не зовсім зрозуміло, як Зеленський і Порошенко встигнуть в студію до зазначеного часу після дебатів на стадіоні. Крім того, в штабі Зеленського заявляли, що він не братиме участі в дебатах на Суспільному.
У штабі Зеленського пропонували провести дебати з Порошенком в прямому ефірі по телемосту. Але глава Національної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що це заборонено правилами дебатів.
Якщо теледебати Зеленського і Порошенко все ж відбудуться, їх можна буде подивитися на телеканалі UA: Суспільне і послухати на UA: Українське радіо. Можливо, і на інших телеканалах і радіостанціях - вони повідомлять про це в своїх анонсах.
Правила теледебатів:
- жеребкування, щоб визначити, хто з кандидатів виступає першим, має відбутися за 10 хвилин до ефіру.
- формат: вступне слово кожного кандидата: 5 хвилин, дискусія: 36 хв безперервного ефірного часу, завершальний виступ кожного кандидата: не більше 5 хвилин, репліки кандидатів: не більше 30 секунд (за наявності ефірного часу).
- формат дискусії: питання кандидату: не більше 1 хв., Відповідь кандидата: не більше 3 хв. Кожен кандидат може поставити 4-5 питань.
Якщо один з кандидатів на пост президента відмовиться взяти участь в теледебатах 19 квітня або у нього не буде такої можливості, весь час ефіру нададуть іншому кандидату для проведення передвиборної агітації.

Хто заплатить

На Суспільном дебати проводяться за кошти державного бюджету. Одна година коштуватиме 5 млн 767 тисяч гривень без ПДВ, за умови, що з'являться обидва кандидати. Таку суму виділив на дебати Національної громадської телерадіокомпанії ЦВК.
Передвиборчі дебати на стадіоні НСК Олімпійський будуть коштувати приблизно від 6 до 8 мільйонів гривень, ці витрати розділять порівну виборчі фонди кандидатів у президенти. Принаймні про це заявив спікер передвиборного штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков.

Related

Події в Україні 5811354977814647467

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item