У Кабміні назвали загрози безвізу з Євросоюзом

У Кабміні назвали загрози безвізу з Євросоюзом
Україна не порушує безвізові правила ЄС

Безвізовий режим можуть призупинити в разі порушення трьох умов, але поки Україна справляється, кажуть в уряді.

 
Євросоюз може призупинити безвізовий режим у випадку порушення Україною зобов'язань щодо боротьби з організованою злочинністю, незаконною міграцією і руйнування антикорупційної інфраструктури. Про це розповіла віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, пише УНІАН у неділю, 21 квітня.

"Про безвіз. ЄС для себе затвердив механізм можливого призупинення безвізу для будь-якої країни, яка його має. Для того, щоб цей механізм, негативний сценарій, був запущений, країна повинна порушити кілька головних постулатів, закладених у ті зміни, які ми вже провели для отримання безвізу: це і боротьба з організованою злочинністю, боротьба з незаконною міграцією, руйнування антикорупційної інфраструктури", - сказала вона.
 
За словами віце-прем'єра, якщо відбувається щось із зазначеного, то ЄС через систему попереджень може запустити механізм призупинення безвізового режиму. "Поки ми справляємося з усіма нашими завданнями", - підкреслила вона.
 
Климпуш-Цинцадзе висловила надію, що Україна й надалі буде виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках наданої з боку ЄС візової лібералізації і тільки "позитивно розвивати цей тренд".
 
"Те, що ми сприймаємо як даність, - безвіз для пересування людей - буде частиною нашого життя і надалі", - переконана вона.
 
Як повідомлялося, за рік безвізом із ЄС скористалися мільйон українців. За 2018 рік українці стали на 4% частіше їздити за кордон.
 

Related

Суспільство 5680965599056239169

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item