Адвокату Вишинського оголосили підозру

Адвокату Вишинського оголосили підозру
Адвокату Андрію Доманському оголосили підозру у незаконній приватизації будівлі в історичному центрі Києва.
Про це повідомила речниця Генпрокурора Лариса Сарган.
Доманський відомий, зокрема, захистом головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, підозрюваного у державній зраді.
"Слідчими Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконної приватизації нежитлового будинку комунальної власності на території Держаного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ", – зазначила вона.
Йдеться про будинок за адресою вулиця Петра Сагайдачного, 25Д.
В ході розслідування, 5 квітня, Андрію Доманському повідомили про підозру. 
За версією слідства, він у складі групи осіб, за попередньою змовою, незаконно приватизував комунальну власність Києва на користь офшорної компанії та легалізував майно, продавши його резиденту України.
Крім того, 2 квітня про підозру повідомили керівнику підприємства, задіяного у схемі.
На причетність до злочину також перевіряють службових осіб Фонду державного майна.
Водночас, адвокат Руслан Берещенко на сторінці у Facebook повідомив, що нібито "повідомлення про підозру адвокату в частині обґрунтування обвинувачення не витримує ніякої критики".
"В понеділок планується розгляд клопотання сторони обвинувачення про застосування відносно адвоката Андрія Доманського запобіжного заходу у вигляді застави", – стверджує адвокат.
Згідно з матеріалами судового реєстру, справу, в якій фігурує Доманський, була відкрита у 2013 році. Слідство зазначає, що у 2011 році будинок на Петра Сагайдачного, 25Д, загальною площею 381,3 кв.м, внесли до переліку об'єктів, які підлягають приватизації.
На початку 2014 року будівлю продали на аукціоні за 1 840 764 гривень. Хоча експертиза вирішила, що справжня вартість складала 3 353 152 гривень. При цьому другий учасник аукціону власну ціну не пропонував, а накопичень для придбання не мав.
 
Приватизована будівля
Покупцем стала фірма "Аргамак", власником якої стала компанія з Республіки Сейшельські Острови.
Слідство стверджує, що директор "Аргамаку" був підставним і вчиняв дії на користь інших осіб.
Пізніше, у 2014 році, будинок продали іншій фірмі – ТОВ "Рент Дим Компани". За даними "Судового репортеру", за цією компанією стоїть Євген Жучков, брат дружини екс-заступника прокурора Києва. Другий власник –  адвокат з адвокатського об’єднання, яке очолює звільнений прокурор.
На початку 2019 року заарештовану будівлю передали в управління Нацагентства з розшуку і менеджменту активів.
В мережі міститься також оголошення про продаж приватизованого приміщення. У 2015 році за нього просили 10,3 млн гривень і, судячи з оголошення, його тоді продали.
Нагадаємо:
  • 17 січня Доманський заявив, що Генпрокуратура проводить обшуки у його офісі та помешканні. Він сам пов'язав це зі своєю професійною діяльністю та захистом Вишинського.
  • У ГПУ тоді підтвердили інформацію про слідчі дії, однак заявили, що Доманський фігурує у справі не як адвокат Вишинського.
  • Доманський є захисником керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді.

Related

Суспільство 2149724121844088874

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item