Порошенко скоротив відставання від Зеленського - новий рейтинг

Порошенко скоротив відставання від Зеленського - новий рейтинг
За кілька днів до другого туру президентських виборів Петро Порошенко скоротив відставання від Володимира Зеленського. Про це йдеться в новому дослідженні Київського міжнародного інституту соціології.
Під час так званого роллінгового опитування з 6 по 16 квітня соціологи провели 2200 телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.
Похибка не перевищує 5%.
Таке опитування дає можливість простежити динаміку настроїв виборців протягом десяти днів, хоча за цифрами є менш точним, ніж опитування методом інтерв'ю.
Як свідчать результати, з 6 по 16 квітня загалом рейтинг кандидата Володимира Зеленського дещо знизився, а рейтинг Петра Порошенка - зріс.
За даними КМІС, станом на 15-16 квітня серед усіх опитаних респондентів, які планують іти на вибори, 50,6% планують голосувати за Володимира Зеленського, тоді як за чинного президента - 27,1%.
Станом на 6-7 квітня, за пана Зеленського були готові голосувати 50,8%, а за пана Порошенка - 21,9%.
Знизився відсоток тих, хто не збирався іти на вибори: якщо 6-7 квітня таких було 6,2%, то станом на 15-16 квітня - лише 0,2%.
Близько 20% респондентів сказали, що їм важко відповісти на питання за кого вони голосуватимуть.
Серед тих виборців, хто визначився і має намір прийти на вибори, станом на 15-16 квітня 65,1% планують проголосувати за лідера студії "Квартал 95", 34,9% - за Петра Порошенка.
Станом на 6-7 квітня цей показник становив відповідно 69,9% за Зеленського і 30,1% - за Порошенка.
Як зазначають у КМІС, роллінгові дослідження є єдиним способом вивчення тенденцій. Водночас вони є менш точними, ніж проведені шляхом особистих інтерв'ю.
Недоліком є те, що ці дослідження, які здійснюються за мобільними телефонами, репрезентативні для тих 93% населення, які мають мобільні телефоні.
Через це більша похибка при прогнозуванні результатів виборів, пояснюють у КМІС.
У телефонних опитування також дещо вищий відсоток заможних людей і тих, хто користується Інтернетом, зазначають соціологи.

Інший рейтинг

Напередодні той-таки КМІС оприлюднив результати іншого опитування, що проводилося з 9 по 14 квітня і показало дещо інші результати.
Згідно з ним, Зеленський випереджає чинного президента майже втричі.
Серед опитаних, які вже визначилися з вибором, 72,2% підтримують Володимира Зеленського, 25,4% - Петра Порошенка.
Тоді як серед усіх опитаних 48,4% готові проголосувати за Зеленського і лише 17% - за чинного президента.
Похибка не перевищує 3,3%.

Related

Політика 599466764048930521

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item