Смачні та поживні страви з часникових стрілок

В кінці травня і початку червня власники дач і городів стикаються з тим, що видаляють часникові стрілки, щоб самі цибулини часнику мали більше поживних речовин. При цьому зрізані стрілки просто викидають, попри ту величезну користь, яку вони можуть принести.
- пучок молодих часникових стрілок,
- 20 грамів вершкового масла (можна рослинного),
- 2 ст. л. сметани,
- 0,5 ст. води.
- сіль, перець за смаком.
- М'які частини стрілок наріжте шматочками по 4-5 см. Найзручніше нарізати ножицями.
- На розігріту сковорідку додайте олії і відразу ж викладіть стрілки. Помішуючи, обсмажте на великому вогні 3-5 хвилин, щоб вони підрум'янилися з усіх сторін. Посоліть.
- Додайте на сковороду сметану і гарненько перемішайте.
- Додайте сюди ж воду, накрийте кришкою і зменште вогонь, щоб часникові стрілки протушкувалися хвилин 8-10.
- Коли велика частина зайвої рідини випарується, і на дні сковороди утвориться густа підлива — страва готова. Приємного апетиту!
- 300 грамів часникових стрілок,
- 4 курячих яйця,
- 2 середніх помідори,
- рослинна олія для смаження,
- сіль і спеції за смаком.
- Часникові стрілки промийте і відкиньте на друшляк. Наріжте на смужки приблизно по 3-4 сантиметри.
- На розігріту сковороду вливаємо олію, викладіть стрілки і обсмажте приблизно 10 хвилин.
- Тепер відправте на сковорідку нарізані кубиками помідори.
- Яйця збиваємо до однорідної маси і залийте нею стрілки з помідорами.
- Коли яйця запечуться — страва готова. Вимикайте вогонь і подавайте смажені часникові стрілки до столу. Приємного апетиту!