США передали Україні контрбатарейні радари

США передали Україні контрбатарейні радари
Контрбатарейні радари - частина американської допомоги Україні

З 2014 року американські партнери передали в підрозділи ЗСУ 13 сучасних контрбатарейних радарів.

 
У селищі Дівички Київської області відбулася церемонія передачі урядом США двох сучасних контрбатарейних радарів класу AN / TPQ-36 для підрозділів Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба Міноборони в понеділок, 20 травня.
 
Зазначається, що від американської сторони сертифікати на володіння засобами контрбатарейної боротьби вручив офіцер армії США підполковник Тодд Гоф.
 
Він зазначив, що передача сучасного озброєння українським військовим - це прагнення уряду і народу США допомагати Україні захищати свій суверенітет і територіальну цілісність.
 
"Ці контрбатарейні станції - частина допомоги США із забезпечення безпеки, вартість якої становить понад 1 млрд 100 млн доларів. США будуть продовжувати допомагати Україні, адже ми віддані справі захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої країни. Крім цього, ми допоможемо Україні розвивати її оборонні інститути", - сказав Тод Гоф.









 
Усього, за даними Міноборони, з 2014 року американські партнери передали в підрозділи ЗСУ 13 сучасних контрбатарейних радарів.
 
Радари класу AN / TPQ-36 є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби і призначені для виявлення і знищення артилерії. Радари знаходяться на озброєнні армії США. Станція контрбатарейної боротьби AN / TPQ-36 призначена для виявлення і визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських знарядь і реактивних систем залпового вогню противника.

Related

Події в Україні 4290720950621711591

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item