США дали Туреччині термін відмовитися від купівлі російської ПРО С-400

США дали Туреччині термін відмовитися від купівлі російської ПРО С-400
Сполучені Штати Америки дали Туреччині можливість до кінця липня відмовитися від купівлі російської системи протиракетної оборони С-400.
Про це пише AFP.
Якщо до 31 липня Туреччина не відмовиться від системи С-400, навчання турецьких пілотів в Сполучених Штатах на літаках F-35 буде неможливим, а контракти з турецькими фірмами, які беруть участь у виробництві F-35, будуть скасовані, заявила заступник міністра оборони США Еллен Лорд .
Турецькі компанії, які виробляють 937 різних частин F-35, не отримають ніяких додаткових замовлень, а їх ролі будуть передані іншим фірмам, сказала Лорд.
З цієї кількості компонентів близько 400 виробляються тільки в Туреччині.
Аеронавігаційний гігант Lockheed Martin і виробник двигунів Pratt & Whitney вже почали шукати нових постачальників, хоча турецькі компанії зможуть закінчити замовлення, які вже були в роботі, сказала Лорд.
Вона пояснила таку вимогу США тим, що Туреччина, союзник США по НАТО, вже відправила свій персонал в Росію на інструктаж із роботи з С-400.
Американські чиновники очікують, що Туреччина вибере замість російської С-400 систему ППО American Patriot і тоді зможуть продовжити програму F-35.
Туреччина планує купити 100 американських F-35, а  її оборонна промисловість вклала значні кошти у виробництво військових літаків.
Ердоган заявив, що він говорив американській стороні, що Анкара зробить кроки, щоб купити American Patriot, тільки якщо їхні умови будуть такими ж позитивними, як і російські.
"Але, на жаль, ми не отримали позитивної пропозиції від американської сторони з приводу Patriot, такої як С-400  з Росії", - сказав він.
Виконуючий обов'язки міністра оборони США Патрік Шанахан заявив, що направив лист своєму турецькому колезі, в якому повідомляється про рішення Вашингтона.
Пропозиція США по системі Patriot була "дуже конкурентоспроможною", сказав Шанахан журналістам.
F-35 призначені для роботи синхронно і в режимі реального часу з військовими системами НАТО, включаючи протиракетну оборону, і це викликає побоювання США з приводу того, що Росія може відрегулювати можливості С-400 проти західного альянсу за допомогою інформації, отриманої від Туреччини.

Related

Події у світі 129093986876454696

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item