Чому не варто тягнути з першим сексом

Чому не варто тягнути з першим сексом

Сексуальна дезадаптація – ось, що відбувається з людиною, яка не почала інтимне життя до 25 років. Девіантна поведінка найчастіше виникає у чоловіків, тому їм найбільш небезпечно тягнути з першим сексом, пише 24tv.ua.

Чому саме 25 років?
Тому що психосексуальний розвиток людини закінчується у 26 років. Є важливий етап з 12 до 26 років – формування сексуальних уподобань. На цьому етапі ми проживаємо фазу формування та фазу закріплення. На фазі формування ми активно фантазуємо і думаємо про секс. Уявляємо, збуджуємося, мастурбуємо.
Коли ця фаза затягується, доводиться придумувати все більш витончені фантазії, щоб відчути збудження. Так і формується девіантна (відхилення) поведінка. Тому що дуже важко реалізувати свої витончені фантазії.
Що таке сексуальна дезадаптація?
Грубе спотворення сексуального стереотипу, що призводить до незадоволеності одним чи кількома партнерами. Так само, як ми вчимося ходити і говорити в певному віці, потрібно у відповідному віці починати інтимне життя, щоб не виникало проблем. Як почувається людина, у якої все "не як у всіх"? Некомфортно. Цей стан дискомфорту зростає пропорційно до збільшення віку людини та періоду без сексу. І чим старша людина, тим важче їй вступити в інтимне життя.
Згідно з дослідженням Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), кожен п'ятий опитаний підліток у віці від 10 до 17 років уже вступав у статеві стосунки. При цьому кожен третій з п'яти опитаних мав перший секс після 15 років.
Близько 12,1% опитаних юнаків і 3,5% дівчат зізналися, що сексуальний "дебют" у них був у 12 років або й раніше. При цьому в усіх вікових групах більш "досвідченими" вважали себе юнаки.
Дві третини серед опитаних підлітків, уже залучених у статеві стосунки, заявили, що використовували презервативи під час першого статевого акту. Кожен десятий 14-річний і кожен шостий 15-річний юнаки сказали, що не пам'ятають, чи використовували презерватив під час останнього статевого контакту. При цьому дівчата частіше, ніж хлопці, нехтують захистом - від третини 16-річних до чверті 17-річних.
Більше половини опитаних повідомили, що знання про секс вони отримали з інтернету. Близько 41% опитаних джерелом інформації назвали друзів і однолітків. Далі йдуть батьки, вчителі і медпрацівники.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item