Баканов поїхав у США і готує візит Зеленського

Баканов поїхав у США і готує візит Зеленського
Іван Баканов зустрівся з Марсією Каптур

Іван Баканов поінформував американську сторону про стратегічні послання президента України.

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Служби безпеки України Іван Баканов в рамках візиту в США обговорив майбутній візит президента країни Володимира Зеленського. Про це повідомляє прес-служба СБУ в суботу, 22 червня.
"Особливу увагу приділено підготовці візиту до Вашингтона президента України Володимира Зеленського, який повинен відбутися незабаром на запрошення президента США Дональда Трампа", - йдеться в повідомленні.
Баканов поінформував американську сторону про низку стратегічних послань глави української держави. Зокрема, на зустрічі з заступником помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом підтверджена незмінність зовнішньополітичного курсу України, поглиблення євроатлантичної інтеграції держави.
В.о. глави СБУ зазначив відданість нової команди в Києві курсом політичних і економічних реформ, які наближують Україну до найкращих європейських стандартів.
"Сторони приділили особливу увагу розвитку співробітництва у військово-технічній та енергетичній сферах, наголосивши на важливості послідовної підтримки з боку Конгресу США євроатлантичного курсу України", - зазначили в СБУ.
На зустрічі зі спеціальним помічником президента США з питань Європи Фионой Хілл Баканов обговорював практичні кроки стратегічного партнерства між двома державами.
"Україна розраховує на безперервний і більш інтенсивний діалог з представниками Білого дому та Державного департаменту США", - сказав він.
Член Палати представників, співголова Українського конгресу Марсія Каптур запевнила в підтримці України з боку американських законодавців в контексті подальшого поглиблення співпраці з безпеки між двома країнами.
Візит Баканова проходить на запрошення американської сторони, його мета - ознайомити керівника СБУ з результатами українсько-американського співробітництва в сфері безпеки.
Нагадаємо, 1 червня стало відомо, що Володимир Зеленський отримав від президента США Дональда Трампа запрошення відвідати Вашингтон з офіційним візитом.
Пізніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що точна дата візиту Зеленського в Вашингтон поки не встановлена.

Related

Політика 3764151144740371181

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item