Її 13 романів про Анжеліку переклали на 30 мов

14 липня два роки тому на 96-му році життя померла письменниця Анн Голон.

Вона - авторка всесвітньо відомих пригодницьких романів про Анжеліку. Писала їх з чоловіком Всеволодом Голубіновим, відомих під ім'ям Серж Голон.
У 1953 році рукопис першого тому "Анжеліки" відправили ​​у чотири видавництва у Франції, Німеччині, Англії і Італії від імені Анн Голон. Першими видали "Анжеліку" німці в 1956 році, вказавши автором Анн Голон. У 1957 році в день народження їх третьої дитини перший том вийшов у Франції, авторами були позначені Анн і Серж Голон; введення чоловічого імені передбачало велику серйозність видання роману.
Всього про пригоди Анжеліки вийшло 13 томів.
У 1963 році режисер Бернар Бордери екранізував першу частину роману "Анжеліка". Лише у Франції загальне число глядачів кіно- теле- і відеопоказів серіалу про Анжеліку станом на 2012 рік наближався до 800 млн осіб.
Сама Анн Голон народилася 17 грудня 1921 року в Тулоні в родині капітана французького флоту П'єра Шанжо. У 18 років написала свою першу книгу "Країна за моїми очима ".
У 1949 році молода письменниця отримала премію за свою нову книгу - "Патруль невинного святого". На отримані гроші вирішила поїхати в Африку, звідки збиралася посилати репортажі. Симона вирушила у Французьке Конго, де познайомилася з геологом Всеволодом Голубіновим, сином російського консула Сергія Голубінова.
Роман, що почався між Сімоною і Всеволодом, вилився в глибоке почуття, і незабаром вони одружилися.
Дійсним автором роману про Анжеліку була одна Симона, її чоловік був більше помічником в пошуках історичного матеріалу. Симона і Всеволод три роки пропрацювали в бібліотеці Версаля, вивчаючи історичні твори і документи XVII.

Серіал "Анжеліка" можна переглянути ТУТ

Related

Цікаво 48656336663780201

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item