Верховний суд визнав законною відмову ЦВК Шарію

Верховний суд визнав законною відмову ЦВК Шарію
Шарію остаточно відмовили в реєстрації кандидатом у депутати

Суд постановив, що Центрвиборчком не уповноважений перевіряти правомірність інформації силовиків.

Верховний суд визнав законним рішення Центрвиборчкому про скасування реєстрації блогера Анатолія Шарія кандидатом у народні депутати. Про це повідомляє прес-служба суду в понеділок, 15 липня.
 
"Суд першої інстанції, приймаючи рішення про відмову в задоволенні позову, виходив з того, що підставою для вирішення питання про скасування реєстрації позивача кандидатом у депутати є лист СБУ, в якому була вказана додаткова інформація щодо останнього місця проживання Шарія А.А., а саме те, що позивач 24 січня 2012 року виїхав за межі України і після цього на територію України не в'їжджав. Верховний суд погодився з цим рішенням", - сказано в повідомленні.
 
Колегія суддів підкреслила, що зазначені обставини в сукупності з іншою, викладеною в листі СБУ інформацією, а також відсутністю документів про проживання позивача на території України не підтверджують встановленого цензу осілості для участі у виборах.
 
"Як встановлено судом першої інстанції, ЦВК при вирішенні питання про прийняття оскаржуваного рішення правомірно використовувала зміст отриманої інформації як офіційної, зазначеної в листі СБУ", - додали в суді.
 
Відзначається, що чинним законодавством ЦВК не наділена повноваженнями перевіряти отриману від правоохоронних органів інформацію встановлювати правомірність дій правоохоронних органів щодо дотримання законодавства при зборі, виготовленні та розповсюдженні інформації.
 
Нагадаємо, 2 липня ЦВК зареєструвала Шарія кандидатом на дострокових виборах до парламенту.
 
Пізніше СБУ передала в ЦВК документи про те, що Шарій не перебував в Україні з 2012 року. На підставі цієї інформації реєстрацію Шарія скасували.

Related

Політика 7597230051896475611

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item