Вирок Марківу: в ГПУ заявили про страшну помилку

Вирок Марківу: в ГПУ заявили про страшну помилку
Нацгвардієць Віталій Марків

Заступник генпрокурора України вказав на три факти, які свідчать про невинність українського нацгвардійця.

 
Генеральна прокуратура України вважає "страшною помилкою" вирок для колишнього нацгвардійця Віталія Марківа. Про це у п'ятницю, 12 липня, заявив заступник генпрокурора Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook.
 
За його словами, під час судового процесу італійська сторона проігнорувала пропозиції ГПУ створити спільну слідчу групу та організувати приїзд італійських правоохоронців на місце загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі в Україні.
 
Також Єнін заявив, що за останні три роки в Україну не надійшло ніяких запитів про правову допомогу у справі Рокеллі.
 
"Я не можу повірити у відсутність правосуддя в Італії. Я не можу повірити версіям про політичну змову окремих італійських політиків і держави-агресора, що може пояснити повне небажання співпраці італійських прокурорів з Україною у справі Рокеллі", - зазначив Єнін.
 
Заступник генпрокурора додав, що на невинність Марківа вказують мінімум три факти. По-перше, українець був озброєний тільки автоматом, тоді як Рокеллі загинув від вибуху міни. По-друге, Марків не міг стріляти в бік Рокеллі, оскільки зі своєї позиції взагалі не міг бачити місця його перебування. По-третє, за словами очевидців, міна була випущена з боку сепаратистів, проте ці свідчення зникли із кримінального провадження.
 
Він висловив надію, що апеляційний суд прийме рішення на користь Марківа.
 
Як повідомлялося, 12 червня італійський суд засудив нацгвардійця Марківа до 24 років в'язниці за нібито вбивство італійського фотографа на Донбасі.
 
 
А біля посольства Італії в Києві пройшла акція протесту.

Related

Суспільство 513573042202689136

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item