Радбез ООН розглянув український мовний закон

Радбез ООН розглянув український мовний закон

Рада Безпеки Організації об'єднаних націй розглянула український мовний закон.

Зібрання ініціювала делегація Російської Федерації. Як зазначається, більшість країн дотримується думки, що винесення такого питання на розгляд немає нічого спільного з безпекою, оскільки Кремль сам нічого не робить задля забезпечення миру на Сході України. 
Представники країн під час виступу засудили дії Кремля на Донбасі, зокрема фінансування бойовиків і забезпечення їх зброєю, видачу російських паспортів і недотримання мінських угод. Також Німеччина нагадала про обстріл українського медичного автомобіля, в результаті якого загинуло двоє військових.
Під час засідання також наголошувалося, що розглядаючи питання мови слід взяти до уваги інтереси усіх етнічних груп, що проживають в Україні, відтак вирішення мовної проблеми має відбуватися за допомогою діалогу. Водночас представники Домініканської Республіки підкреслили, що ухвалення закону про мову – спосіб об'єднати людей, а не розмежувати.
Влучну заяву зробили представники Великої Британії: "Винесення питання українського мовного закону на засідання Радбезу ООН – це спроба Росії підірвати українську незалежність".
Більшість країн зійшлися на думці, що винесення українського мовного закону на розгляд Радбезу ООН немає нічого спільного з безпекою.
16 липня набув чинності закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Тепер українська мова є обов'язковою у всіх сферах публічного життя.
Закон передбачає, що кожен громадянин України зобов'язаний володіти державною мовою.

Related

Події у світі 6358233785703709241

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item