Зеленський вперше відвідав адмінкордон з Кримом

Зеленський вперше відвідав адмінкордон з Кримом
Володимир Зеленський відвідав КПВВ Чонгар

Повне облаштування пунктів пропуску на адмінкордоні з Кримом необхідно завершити до 20 грудня, поставив завдання президент.

В ході робочої поїздки в Херсонську область Президент України Володимир Зеленський відвідав контрольний пункт в'їзду-виїзду Чонгар на адміністративному кордоні з анексованою Автономною республікою Крим. Про це повідомляє прес-служба глави держави в суботу, 13 липня.
Зазначається, що це перший візит президента України на адмінкордон з окупованим Кримом з 2014 року. Зеленський ознайомився з інфраструктурою КПВВ і умовами, в яких люди проходять контроль для перетину адмінкордону. Він поспілкувався з громадянами, які якраз прямували в бік Криму, і жителями сусідніх з КПВВ Чонгар районів.
На нараді з питань реалізації проектів облаштування КПВВ Чонгар і Каланчак новопризначений голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв наголосив, що люди з тимчасово окупованої території повинні відчувати, що Європа починається з Херсонщини. І це має виражатися в якості обслуговування і уваги з боку чиновників і держслужбовців усіх рівнів. За його словами, якісна інфраструктура не була створена з 2014 року і проблеми на КПВВ є комплексними.
Новий глава області зазначив, що завершити перший етап облаштування КПВВ (створення режимних зон) планується до 15 листопада.
У свою чергу Зеленський зазначив, що реалізувати другий заключний етап проекту - створення сервісних центрів з автовокзалами і центрами надання адміністративних послуг - необхідно до 20 грудня цього року.
Давайте в 20 числах грудня - цього буде достатньо. Якщо немає - новий голова ОДА залишиться в минулому. Це - чесно, - заявив Володимир Зеленський.
Водночас учасники наради повідомили президенту, що для реалізації першого етапу проекту буде досить уже виділених для цього 100 млн грн. Але поки в держбюджеті не передбачено 70 млн грн для другого етапу.
Глава держави пообіцяв посприяти тому, щоб проект з облаштування КПВВ був профінансований повністю.





Раніше Володимир Зеленський в день 75-ї річниці початку депортації кримських татар висловив надію, що Україна зможе звільнити анексуваний Крим.

Related

Події в Україні 1834226138909457613

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item