САП оскаржила виправдувальний вирок меру Одеси

САП оскаржила виправдувальний вирок меру Одеси
Прокурори просили для Геннадія Труханова 12 років в'язниці

У САП вимагають скасувати виправдальний вирок і призначити покарання, вказане прокурорами в судових дебатах.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький подав апеляцію на вирок міському голові Одеси Геннадію Труханову та іншим фігурантам у справі про фінансові махінації при купівлі будівель заводу Краян. Про це повідомила пресслужба САП у середу, 31 липня.
"Тільки аналізом змісту самого вироку встановлено достатньо підстав для його скасування (неповнота судового розгляду, невідповідність висновків суду фактичним обставинам, істотне порушення вимог кримінального процесуального закону)", - йдеться в повідомленні.
 
У САП вимагають скасувати виправдальний вирок і "ухвалити новий, згідно з яким визнати винними осіб, виправданих судом першої інстанції, і призначити покарання, вказане прокурорами в судових дебатах (7-12 років в'язниці. - ред.)".
 
Також у САП звернули увагу на те, що Малиновський райсуд Одеси у вироку не вказав рішення про провадження щодо ТОВ Девелопмент Еліт.
 
"Це, звісно, недивно, оскільки після судових дебатів у нарадчій кімнаті судді знаходилися менше, ніж зачитували вирок, зумівши за три робочих дні оцінити близько ста томів доказів і написати більше 370 сторінок вироку", - відзначили в САП.
 
Також в Антикорупційній прокуратурі додали, що в суді взагалі не звернули уваги на свідчення декого зі свідків.
 
Нагадаємо, 9 липня Малиновський районний суд Одеси ухвалив виправдальний вирок Геннадію Труханову та іншим чиновникам Одеської міськради у справі про фінансові махінації при купівлі будівель заводу Краян.
 
Мера Одесі підозрювали у зловживанні службовим становищем у справі про купівлю будівель заводу Краян за 185 млн гривень.

Related

Події в Україні 6854502582593026151

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item