Посла Італії викликали в МЗС через справу Марківа

Посла Італії викликали в МЗС через справу Марківа
Давіде Ла Чечілія і Єгор Божок

Посол Італії відмовився коментувати вирок Марківа до офіційної публікації вже прийнятого рішення суду.

 
Тимчасовий глава МЗС Єгор Божок у вівторок, 16 липня, провів зустріч з послом Італії Давиде Ла Чечілія, на якій обговорили справу українського нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого італійським судом до 24 років ув'язнення, повідомляє прес-служба МЗС.
 
 
У ході зустрічі Божок заявив, що Україна розраховує на об'єктивне розслідування обставин загибелі італійського фотографа Андреа Рокелле. Він підкреслив, що МЗС повністю підтримує позицію МВС України щодо несправедливого рішення італійського суду.
 
В.о. міністра назвав звинувачення Марківа несправедливим і підкреслив, що справа перебуває на особистому контролі президента України.
 
Божок зазначив, що Україна розраховує на те, що італійська сторона зосередиться на всебічному і неупередженому розслідуванні обставин загибелі Рокелле, зокрема, в рамках майбутнього апеляційного провадження.
 
"Ще раз підкреслювалося, що Україна готова надати Італії необхідну правову допомогу з метою доведення безпідставності звинувачень, висунутих проти Віталія Марківа", - повідомили в МЗС.
 
Посол Італії, своєю чергою, зазначив, що до офіційної публікації вже прийнятого рішення суду не може коментувати цю справу, оскільки судова влада в Італії є незалежною.
 
Раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що рішення суду буде оскаржено, а президент Володимир Зеленський доручив ГПУ і МЗС терміново зайнятися поверненням нацгвардійця в Україну.

Related

Політика 6552240149852947662

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item