У ДБР прокоментували слідчі дії у ВР

Роман Труба розповів про слідчі дії в Раді Використання сенсорної кнопки, тестування якої мали намір провести, поставило б під с...

У ДБР прокоментували слідчі дії у ВР
Роман Труба розповів про слідчі дії в Раді

Використання сенсорної кнопки, тестування якої мали намір провести, поставило б під сумнів легітимність усіх прийнятих законів.

 
Керівник Державного бюро розслідувань Роман Труба пояснив проведення слідчих дій у Верховній Раді. Про це він написав у вівторок, 27 серпня, у своєму каналі Telegram.
 
За його словами, 23 і 27 серпня слідчі ДБР спільно з оперативним підрозділом Служби безпеки України проводили огляд центру управління системою Рада.
 
"Ми отримали інформацію, що керівництво Апарату Верховної Ради України збирається терміново вводити сенсорну кнопку як обов'язковий елемент під час голосування народних депутатів України... Використання сенсорної кнопки поставило б під сумнів легітимність усіх прийнятих законів народними депутатами, адже зараз її функціонування не передбачено чинним законом Про регламент Верховної ради України", - зазначив Труба.
 
Він також підкреслив, що обшуки в парламенті ДБР не проводило.
 
"Що планували і вже зробили окремі керівники Апарату ВР, порушили вони правила експлуатації використання сенсорно-обчислювальної системи - ДБР і встановлює. До речі, ми приходили не з обшуками, а з оглядом, на який отримали дозвіл першого заступника керівника Апарату ВР", - зазначив глава Держбюро розслідувань.
 
Нагадаємо, кримінальну справу, в рамках якої в Раді проводили слідчі дії і заблокували тестування сенсорної кнопки, відкрили за заявою першого заступника глави Апарату парламенту Володимира Слишинського.
 
Раніше спікер Андрій Парубій заявив, що співробітники ДБР і СБУ заблокували тестування сенсорної кнопки в Раді.
 
У Зеленського заявили, що під час першого засідання нового парламенту депутати голосуватимуть руками, якщо в цьому виникне необхідність.

Related

Події в Україні 5617727847070019518

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item