Україна відкрила "небо" для російського літака

Україна відкрила "небо" для російського літака
Україна пустила російський літак у свій повітряний простір

Літак з РФ отримав дозвіл на використання повітряного простору України, щоб оминути активну грозову діяльність.

 
Літак російської авіакомпанії Глобус, який прямував з Італії в РФ, 7 серпня одержав дозвіл на використання повітряного простору України. Про це повідомив Украерорух на сторінці у Facebook.
 
"7 серпня 2019 року пілот повітряного судна російської авіакомпанії Глобус Boeing-738 REG-VQBMG, виконуючи рейс GLP636 з м. Барі (Італія) в м. Москва (РФ), у зв'язку з обходом активної грозової діяльності отримав дозвіл на використання повітряного простору України від Украероцентру в зоні відповідальності Львівського районного диспетчерського центру", - йдеться в повідомленні.
 
В Украерорусі зазначили, що керувалися рішенням Ради з безпеки польотів Державної авіаційної служби України від 2 грудня 2015 року, законодавчими та нормативно-правовими актами України в галузі авіації та у сфері використання повітряного простору, дотримуючись стандартів ICAO. Також дії персоналу в разі необхідності обходу повітряними суднами небезпечних метеоявищ передбачені в угоді (LоA) між органами обслуговування повітряного руху України і Словаччини та інших сусідніх країн.
 
"Ми діяли в рамках міжнародних стандартів і рекомендованої практики ICAO та рішення Ради з безпеки польотів ДАСУ для безпеки повітряного руху та уникнення аварійної ситуації під час польоту. Для Украероруху, як для національного провайдера аеронавігаційного обслуговування, безпека польотів повітряних суден у повітряному просторі України залишається у пріоритеті", - зазначив керівник Украероруху Олександр Доценко.
 
У повідомленні також наголошується, що "у випадках обходу небезпечних метеоявищ (якщо обхід без входу в повітряний простір України може призвести до аварійної ситуації з повітряним судном) повітряним суднам, включаючи ті, які зареєстровані в РФ, може бути дозволено вхід у повітряний простір України" .
 
"Boeing-738 увійшов в український повітряний простір о 15:07UTC через навігаційну точку LADOB на ешелоні FL370 і вийшов о 15:33UTC через навігаційну точку AMIRI на ешелоні FL370", - додали в Украерорусі.
 
Також на сторінці компанії оприлюднили супутникове зображення в інфрачервоному спектрі потужної конвективної (грозової) хмарності над Україною, Польщею і Білоруссю станом на 17:45UTC + 2 07.08.2019. Дані супутника METEOSAT-11 Європейської організації з експлуатації метеорологічних супутників (EUMETSAT).
 
Відзначимо, що Україна повністю закрила небо для російських літаків у листопаді 2015 року.
 
Раніше повідомлялося, що Україна закрила "небо" поблизу Криму. Небезпечна для цивільної авіації зона польотів встановлена ​​через ракетні стрільби.

Related

Політика 500236369038322426

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item