Україна і Молдова готують новий маршрут імпорту газу з Румунії

Україна і Молдова готують новий маршрут імпорту газу з Румунії
Укртрансгаз і Молдовагаз, спільно з операторами ГТС інших країн, узгодили необхідні технічні рішення для створення нових імпортних потужностей на базі системи Трансбалканських трубопроводів за напрямком "південь-північ" (реверс по трубопроводу Транзит-1).
Про це повідомили в пресслужбі Укртрансгазу.
"Головною метою співпраці є диверсифікація маршрутів постачання газу до України в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду 2019/2020", - йдеться у повідомленні.
Очікується, що вже 1 січня 2020 року буде створена постійна потужність для імпорту з Румунії обсягом 1,5 млрд кубометрів газу на рік, незалежно від обсягів транзиту російського газу територією України.
Транспортування блакитного палива від точки Ісакча-1- Орловка відбуватиметься магістральними газопроводами "Роздільна – Ізмаїл" та "Шебелинка – Дніпропетровськ – Кривий Ріг – Ізмаїл".
Фахівці Укртрансгазу і Молдовагазу погодили модернізацію прикордонних газовимірювальних станцій ГВС "Гребеники" (Україна) та ГВС "Каушани" (Молдова) для роботи в реверсному режимі, йдеться у заяві.
Українська сторона планує побудувати додаткові обвідні лінії газопроводів, встановити нові технологічні перемички з монтажем трьох шарових кранів та завершити реконструкцію ГВС "Гребеники" до кінця 2019 року.
"Для України і Молдови цей проект має стратегічне значення, адже диверсифікувавши шляхи постачання газу, обидні держави підвищать надійність та безперебійність забезпечення блакитним паливом своїх споживачів", - кажуть в Укртрансгазі
Нагадаємо, в травні 2018 року Укртрансгаз успішно здійснив оцінку попиту на вхідні потужності в Україну з Румунії та підтвердив економічну доцільність створення таких потужностей на Трансбалканському маршруті.

Related

Економіка 7561560354611582347

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item