Рецепти вареників з різними начинками.
Начинка для вареників - головний компонент страви. Від її складу, калорійності, смаку і способу приготування залежить якою вона стане в цілому. Овочеве, м'ясне, ягідне і фруктове наповнення можуть перетворити його в живильну закуску або легкий десерт. Варіантів маса, з деякими з них можна ознайомитися в нижчезазначених рецептах.
Начинка для вареників, варіанти якої здатні задовольнити будь-які смаки, дуже різноманітна. Це і солоні начинки з картоплі, грибів, капусти, м'яса, печінки, і солодкі - з полуниці, вишень і яблук. Особливою популярністю користується сир, з якого можна зробити як солону, так і солодку начинку.
Як готувати:
- В начинку з ягід для згущення соку рекомендується класти крохмаль, а в сирну для більш гладкою текстури - яйце.
- Смачні начинки для вареників виходять з картоплі. Для пікантності в них можна покласти часник, цибулю, свіжу зелень і приправити спеціями. Важливо, щоб при викладанні начинки на кружки тіста вона була теплою, а не гарячою.
- Вареники з різними начинками закладаються виключно в киплячу та підсолену воду і варяться після спливання не більше 5 хвилин.
Начинка з сиру
Правильна сирна начинка для вареників має складатися з якісного сиру, жовтків, цукру, дрібки солі і вершкового масла. Сир повинен бути сухим - вологий зробить тісто слизьким і мокрим. Що стосується компонентів, то борошно і жовтки додають начинці в'язкість, а вершкове масло - насичений молочний присмак.
Інгредієнти:
- сир - 400 г;
- жовтки - 3 шт.;
- борошно - 1 ч. ложка;
- вершкове масло - 60 г;
- цукор - 100 г;
- сіль - щіпка;
- ванільний цукор - 5 р.
Приготування
- Протріть сир через сито.
- Збийте жовтки з м'яким маслом.
- Додайте масу в сир.
- Всипте сіль, цукор і борошно.
- Після чого, сирна начинка для вареників перемішується і викладається на тісто.
Начинка з картоплею
Начинка для вареників з картоплею і цибулею - класика жанру. По суті, це звичайне картопляне пюре заправлене, для насиченого смаку, обсмаженою цибулею. Плюсом є те, що таку начинку можна доповнювати різними компонентами: морквою, зеленню, грибами або готувати у пісному варіанті, замінивши вершкове масло рослинним.
Інгредієнти:
- картопля - 1 кг;
- цибуля - 1 шт.;
- вершкове масло - 70 г;
- рослинна олія - 60 мл;
- чорний мелений перець - 5 р.
Приготування
- Очищену картоплю відваріть до готовності і розімніть в пюре.
- Обсмажте цибулю.
- Додати піджарку разом з вершковим маслом і перцем в пюре. Добре перемішайте.