У Харкові призовник відмовився від присяги і оголосив голодування

У Харкові призовник відмовився від присяги і оголосив голодування
У Харкові призовник оголосив голодування

Відмову від їжі призовник пояснював тим, що його нібито незаконно затримали і призвали на службу.

Призовник Єгор Потаманов тиждень голодував через нібито незаконне затримання і призов на службу до військової частини Національної гвардії. Про це Суспільному розповів його брат Дмитро Тищенко. Потаманов голодував у військовій частині №3017 з 29 липня, зараз він вже почав їсти і пити.
За словами брата, разом з матір'ю їх пустили до Потаманова, де вони і попросили Єгора припинити голодування. Потаманов не їв і не пив нічого, крім води, рівно тиждень.
Відмову від їжі призовник пояснював тим, що його нібито незаконно затримали і призвали на службу. У частині він відмовився складати присягу. Після "затримання" помер його хворий батько.
Заступник командира частини із роботи з особовим складом Ігор Ніколаєв сказав, що питання призову до військкомату в даному випадку повинна розслідувати Нацполіція.
Водночас МГ Об'єктив повідомляє, що призовнику стає гірше. Як заявив хлопець, йому не надають медичних послуг. Ще 2 серпня юрист Таміла Беспала вперше зустрілася зі своїм підзахисним в медчастині, але картку про стан його здоров'я їй не надали. Пояснили це завершенням робочого дня.
"Намагалися викликати швидку. Спочатку ми просили працівників медичної частини це зробити, оскільки за його словами, за час перебування в медичній частині до нього не підходили лікарі. Також були подані заяви про отримання копій медичної карти і особової справи для ознайомлення. Поки результату немає", - розповіла юрист.
Раніше повідомлялося, що в Україні завершився весняний призов в армію. У ЗСУ кажуть, що військкомати виконали завдання щодо призову на 100%, але озвучена цифра призовників нижча, ніж ухвалив Кабмін.

Related

Суспільство 8384564363627266456

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item