У ДТЕК заперечують претензії НАБУ у справі Роттерадам+

У ДТЕК заперечують претензії НАБУ у справі Роттерадам+
У ДТЕК відповіли на претензії НАБУ

Жодної обґрунтованої причини для подібних слідчих дій немає, а підозри слідства є безпідставними, заявляє компанія.

Компанія ДТЕК відреагувала на вручення підозр своїм співробітникам працівниками Національного антикорупційного бюро, опублікувавши в четвер, 8 серпня, спеціальну заяву на своєму офіційному сайті.
У своїй заяві компанія заперечує претензії антикорупціонерів про незаконність механізму формування цін на електроенергію.
"Порядок, за яким є претензії слідчих органів, визначив прозорі правила роботи на оптовому ринку електричної енергії, які раніше були відсутні, а рішення про правила роботи приймалися державними органами суб'єктивно. Доцільність використання принципу імпортного паритету і відповідність методики ціноутворення на енергетичне вугілля в Україні практикам європейських держав була підтверджена численними міжнародними експертизами, результати яких повинні бути враховані", - йдеться в заяві.
У компанії зазначають, що коректність застосування принципу імпортного паритету, прив'язка цін на енергетичне вугілля в Україні до європейських індексів, коректність включення витрат на логістику та ін. підтверджені низкою експертів, а використання цього принципу - "вимога МВФ і інших кредиторів України".
У повідомленні зазначено, що ДТЕК вже надала НАБУ необхідні документи і відповіла на всі питання.
"Компанія брала активну участь у впровадженні реформи на ринку електричної енергії для встановлення рівних і прозорих правил роботи для всіх учасників. Звинувачення слідчого органу про некоректну поведінку співробітників ДТЕК при взаємодії з державними органами влади ми вважаємо безпідставними і необґрунтованими", - пишуть автори заяви, додаючи, що "компанія вживатиме всіх законних заходів щодо захисту честі і гідності співробітників ДТЕК".
Також в компанії вказали на необхідність всебічного і об'єктивного розслідування, яке "припинить спекуляції навколо методики ціноутворення на енергетичне вугілля".
Нагадаємо, раніше сьогодні в НАБУ заявили, що вручили підозри про вчинення злочину шести особам, в тому числі двом співробітникам ДТЕК, у справі "про завдання споживачам електроенергії 18,87 млрд грн збитків".

Related

Економіка 8670288324765255584

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item