У монастирі знайшли скарб

У монастирі знайшли скарб

У Збаражі виявили скарб польських монет міжвоєнного періоду
Будівельники натрапили на скарб польських монет у Збаражі на Тернопільщині. Проводили земляні роботи на території монастиря.
"Під час земляних робіт на території двору монастиря Бернардинів у Збаражі на глибині 1 м виявили скляну посудину, наповнену монетами Республіки Польща міжвоєнного періоду 1923-1939-х. Вага знайденого скарбу становить 6 кг і складається з монет номіналом від 1 гроша до 1 злотого", - повідомив Національний заповідник "Замки Тернопілля".
Ймовірно, гроші сховали у розпал Другої світової війни й повернутись за ними уже не змогли. Особливої цінності вони не мають. У колекціонерів коштують від 2 грн до 2 тис. грн.
Знахідку планують включити до запасників заповідника.
Унікальну колекцію з 2,8 тис. золотих і срібних монет знайшли у приватному будинку міста Кестхей, Угорщина. Під час Другої світової війни на його місці знаходилось єврейське гетто.
Новий власник будинку натрапив на скарб випадково під час підвальних робіт. Дослідники впевнені, їх заховав власник-єврей, якого пізніше депортували до нацистського табору смерті 1944-го.

Related

Цікаво 4187700129255237028

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item