Зеленський буде нести повну відповідальність за свавілля проросійських сил

Зеленський буде нести повну відповідальність за свавілля проросійських сил

Бачимо ланцюгову реакцію реваншу. Позов Симоненка до Міністерства юстиції - чергова ланка.

Про це в коментарі для говорить політолог Михайло Басараб.
"До цього було повернення Портнова, активізація Медведчука, заяви про необхідність перегляду реформ минулих п'яти років. Починаючи від системи харчування у міністерстві оборони, закінчуючи надважливим Законом про мову. Усі ці зміни зараз під загрозою", - вважає експерт.
За його словами, колишні соратники Януковича та відверті агенти російської агресії сприйняти перемогу Зеленського на виборах як вікно можливостей.
"Намагаються скористатись ним саме через суди. Вони є повноцінним складником реваншу. Попередня влада не змогла реформувати судову систему, не зробила її правовою та дієвою у межах закону. Тепер пожинаємо плоди. У системі правосуддя залишаються люди, що потрапили туди до 2014 року. Певний час вони вичікували. А зараз перетворились на дієвий інструмент у руках тих, хто хоче нівелювати усі наші здобутки останніх років. Через органи правосуддя можуть скасовувати цілі реформи, закони. Під загрозу підпадає, наприклад, декомунізація чи реформа охорони здоров'я.
Окружний адмінсуд Києва має досить скандальну репутацію. За сьогоднішніх обставин не виключаю, що він може задовольнити позов Симоненка. На жаль, це було б цілком закономірно", - пояснює Михайло Басараб.
Тільки громадянське суспільство може стати запобіжником від реваншу, наголошує політолог.
"Українці після виборів не переглянули свої основні ідеологічні позиції. Наше суспільство стоїть на засадах демократичного та європейського розвитку держави. У той же час не покладаю такої надії на президента. Але таке швидке повернення України у минуле змусить його якось діяти. Якщо не почне чинити перепони реваншу, в очах людей буде так само винний у ньому. Українці вважатимуть Зеленського соратником реваншистів. Буде нести повну відповідальність за свавілля проросійських сил", - додає експерт.
Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом лідера Комуністичної партії України (КПУ) Петра Симоненка і Компартії проти Міністерства юстиції України. Комуністи хочуть скасувати заборону своєї партії від 23 липня 2015 року.

Related

Суспільство 2654880755990764233

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item