Стюардеса померла через укус комара

Через укус комара в Таїланді померла 25-річна стюардеса авіакомпанії Thai Lion Air. Організм відмовився боротися з лихоманкою Денге. ...

Стюардеса померла через укус комара

Через укус комара в Таїланді померла 25-річна стюардеса авіакомпанії Thai Lion Air. Організм відмовився боротися з лихоманкою Денге.
До лікаря звернулася вся сім'я дівчини з одними й тими ж скаргами - сильна лихоманка й головні болі. Після обстеження з'ясувалося, що у родичів лихоманка Денге, повідомляє Daily Star.
Подолали її усі, крім стюардеси. Після 3-х днів сильної лихоманки сталася внутрішня кровотеча, шок й відмова органів.
Передача інфекції відбувається разом із укусом комара. Зараз у Таїланді їх дуже багато, бо в країні розпал сезону дощів.
Лихоманка Денге (костоломна лихоманка, суглобова лихоманка, лихоманка жирафів, фінікова хвороба) - гостре трансмісивне вірусне захворювання.
Протікає з лихоманкою, інтоксикацією, міалгією, артралгією, висипом і збільшенням лімфатичних вузлів. За деяких варіантів лихоманки Денге розвивається геморагічний синдром.
Іноді захворювання переростає у важку лихоманку Денге, що призводить до кровотечі, низького рівня тромбоцитів і "витоку" плазми крові, або синдрому шоку Денге, коли фіксують небезпечно низький кров'яний тиск.

Related

Події у світі 5700065872541186913

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item