Танкери Ірану поставляють нафту в Китай та інші країни

Танкери Ірану поставляють нафту в Китай та інші країни
Іран продає нафту, незважаючи на санкції США

Більше 10 танкерів Ірану поставляють нафту для Китаю та в інші країни в обхід санкцій США.

 
Щонайменше 12 іранських танкерів продовжують перевозити нафту в Азію і Середземномор'я, незважаючи на санкції США, повідомляє The New York Times.
 
Газета вивчила пересування більше 70 приналежних Ірану танкерів через сервіси MarineTraffic і Refinitiv, а також за допомогою супутникових знімків компанії Planet Labs.
 
Після 2 травня, коли санкції проти Тегерана вступили в силу, нафту постачали тільки 12 з них. Половина з цих суден займалася поставками в Китай, інші прямували в Середземне море через Суецький канал і могли доставляти нафту в Сирію і Туреччину.
 
Нагадаємо, США в минулому році вийшли з угоди з Іраном щодо ядерної програми і знову ввели санкції проти Тегерана, включаючи вторинні, тобто стосовно інших країн, які ведуть бізнес з Іраном.
 
При цьому Китаю, Індії, Італії, Греції, Японії, Південній Кореї, Тайваню і Туреччині до 2 травня 2019 року було надане виключення, тобто до цієї дати Вашингтон не вводив проти них санкції за покупку певних обсягів іранської нафти. Проте влада США не стала продовжувати ці винятки.

Related

Економіка 9142114665813431647

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item