Трамп може включитися в переговори щодо Донбасу

Трамп може включитися в переговори щодо Донбасу
Курт Волкер прилетів в Україну

За словами Волкера, для розширення формату необхідні ознаки того, що РФ готова реально припинити конфлікт на Донбасі.

 
Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки по Україні Курт Волкер прокоментував залучення президента США Дональда Трампа до переговорів у "нормандському форматі". Про це він повідомив в інтерв'ю виданню Тиждень.
 
За словами Волкера, США готові підтримати розширення формату переговорів, проте важливо розуміти, що Росія налаштована на припинення конфлікту.
 
"Проблема, знову ж, у діях і політиці Росії. Якщо будуть ознаки того, що вона налаштована серйозно і готова реально припинити конфлікт, я впевнений, для президента Трампа це дуже важливо. Формат має менше значення, ніж наповнення. Але якби зустріч була корисною, ми, безумовно, розглянули б такий варіант. І якби був створений новий формат, де були б залучені США і хтось ще, наприклад, Великобританія, Франція, Німеччина, ми теж готові підтримати такі зустрічі", - заявив він.
 
Спецпредставник США при цьому не впевнений, що підтримувати залучення Трампа до переговорів вдалося б тривалий час.
 
"Не знаю, чи вдалося б нам тривалий час підтримувати високий ступінь залучення президента або держсекретаря, як це відбувається в рамках "нормандської четвірки". Але, безумовно, ми хочемо підтримувати зусилля будь-якими способами, щоб просунутися в переговорах і досягти миру", - сказав Волкер.
 
Раніше Волкер допустив візит Трампа в Україну. Курт Волкер не виключає можливість візиту Трампа в Україну, однак підготовка таких візитів вимагає значного часу.

Related

Події у світі 798448383128241554

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item