Зеленський і Трюдо засудили план повернути РФ у G7

Володимир Зеленський і Джастін Трюдо Лідери обох країн вважають неприпустимим повернення Росії до Великої сімки в умовах триваюч...

Зеленський і Трюдо засудили план повернути РФ у G7
Володимир Зеленський і Джастін Трюдо

Лідери обох країн вважають неприпустимим повернення Росії до Великої сімки в умовах триваючої агресії.

 
Президент України Володимир Зеленський у четвер, 22 серпня, провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, в якому обговорив намір повернення РФ у G7. Про це повідомляє прес-служба президента.
 
Глава держави подякував Трюдо за послідовну позицію Канади про неможливість повернення Росії у "Велику сімку" в умовах агресії, яка триває на Донбасі, та окупації Криму.
 
"Він також зазначив, що в ситуації, коли продовжують гинути українці, необхідно не повертати Росію в "Сімку", а змусити її виконувати свої зобов'язання", - говориться в повідомленні.
 
Зеленський також подякував Трюдо за готовність дотримуватися тієї ж принципової позиції про неприйнятність повернення РФ до "Великої сімки", яку він продемонстрував ще під час минулорічного саміту G7 у Канаді.
 
Відзначається, що лідери обох країн домовилися продовжити обговорення проблематики протидії політиці Росії і захисту інтересів України після саміту "Великої сімки" у Франції.
 
Напередодні ЗМІ повідомили про те, що президент США Дональд Трамп і французький лідер Еммануель Макрон нібито зійшлися на думці, що Росія повинна повернутися до складу G7 у 2020 році.
 
Своєю чергою, президент Володимир Зеленський заявив, що умовою для повернення Росії до G8 є повернення Україні Криму, припинення боїв на Донбасі і звільнення політв'язнів.
 
У Росії заявили, що не мають на меті повернутися в групу "Велика вісімка", оскільки багато питань ефективніше вирішувати в форматі G20.

Related

Політика 2954084083890957458

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item