Президента Словенії закликають піти у відставку через Україну

Президента Словенії закликають піти у відставку через Україну
Заява Борута Пахора про Україну викликала скандал усередині країни

Представники інтелігенції обурені пропозицією Пахора надати Україні "особливий статус у ЄС" замість членства і закликають парламент оголосити йому імпічмент.

 
Група з 28 вчених Словенії закликала президента країни Борута Пахора піти з посади після того, як він запропонував Євросоюзу надати "особливий статус" Україні замість повноцінного членства. Про це повідомляє Slovenian Press Agency з посиланням на лист групи.
 
"Група з 28 словенських вчених закликала президента країни Борута Пахора піти з посади після його недавньої заяви, у якій він припустив, що Україна і Туреччина не повинні розраховувати на повноцінне членство в ЄС", - йдеться в повідомленні.
 
Вчені вважають, що якщо Пахор не піде самостійно, тоді парламент повинен оголосити йому імпічмент.
 
Представники інтелігенції також переконані, що заяви президента Словенії були "недоречними і заподіяли Словенії великої шкоди на політичному і дипломатичному рівнях".
 
Як повідомлялося, минулого тижня президент Словенії Пахор під час панельної дискусії про майбутнє ЄС на XIV Стратегічному форумі в місті Блед запропонував Євросоюзу надати "особливий статус" Україні і Туреччині.
 
Пізніше МЗС України відреагувало на "особливий статус" України в ЄС. Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко заявила, що цивілізаційним вибором українського народу і стратегічною метою України є повноцінне членство в ЄС, заради чого країна продовжує активно працювати.
 

Related

Події у світі 2517707276838405507

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item